Saturday , 20 April 2024

Αύξηση 20,3% στην επιβατική κίνηση του αεροδρομίου “Μακεδονία” στο πρώτο τρίμηνο του 2019

Αύξηση 20,3% κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο του 2019 η επιβατική κινηση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα η Fraport Greece για τα 14 ελληνικά αεροδρόμια που διαχειρίζεται.

Η μεγάλη αυτή αύξηση οφείλεται κυρίως στην κίνηση εξωτερικού που αυξήθηκε κατά 35%, ενώ η κίνηση εσωτερικού αυξήθηκε επίσης, αλλά σε μικρότερο βαθμό, συγκεκριμένα κατά 6%.

Συνολικά, το πρώτο τρίμηνο του 2019, ο αριθμός επιβατών και στα 14 αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport, έφτασε τα 1,92 εκατομμύρια υπερβαίνοντας τα επίπεδα του προηγούμενου έτους κατά 8,2%.

Κατά τη διάρκεια ειδικότερα του Μαρτίου, η συνολική επιβατική κίνηση των 14 αεροδρομίων παρουσίασε αύξηση της τάξεως 1,1%, με 0,71 εκατομμύρια επιβάτες. Η επιβατική κίνηση εσωτερικού σημείωσε αύξηση 4,7% σε σύγκριση με το Μάρτιο του 2018. Κως, Κεφαλονιά,  Άκτιο, Καβάλα, Μυτιλήνη, Κέρκυρα και Σαντορίνη παρουσίασαν διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, ενώ παρόμοιες αυξητικές τάσεις εμφανίζονται στα αεροδρόμια Σάμου και Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά η διεθνής επιβατική κίνηση παρουσίασε μείωση 4,8% το Μάρτιο, αλλά παρόλα αυτά, τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Ακτίου και Σάμου εμφάνισαν άνοδο. Τα στοιχεία που αφορούν τα υπόλοιπα αεροδρόμια έχουν επηρεαστεί κυρίως λόγω της κινητής εορτής του Πάσχα που το 2018 συνέπεσε στις αρχές Απριλίου (02.04.2018).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *