Thursday , 25 April 2024

Αύριο, Παρασκευή οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων του νομού Λάρισας αποφασίζουν να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά της μεταφοράς προσφύγων

Του Γ. Κατσιάνη

Εκ νέου συνεδριάζει αύριο, Παρασκευή 8 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο Επιμελητήριο Λάρισας, η διοίκηση της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων του νομού, προκειμένου να λάβει την τελική της απόφαση να προσφύγει στη δικαιοσύνη για την μεταφορά προσφύγων σε ξενοδοχεία του δήμου Αγιάς.

Το θέμα συζητήθηκε στη τελευταία συνεδρίαση της Δευτέρας, όπου τα μέλη της Ομοσπονδίας πρότειναν να καταθέσουν προσφυγή σε βάρος όσων ευθύνονται για την μεταφορά προσφύγων σε τουριστικά καταλύματα του νομού.

“Έχουμε κάνει συμβόλαια με εταιρείες του εξωτερικού για το καλοκαίρι του 2020. Αντιλαμβάνεστε τι επιπτώσεις θα έχει στην επόμενη τουριστική περίοδο, η άφιξη προσφύγων στα παραθαλάσσια τουριστικά καταλύματα”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων νομού Λάρισας, Ηλίας Ευσταθίου.

Σχετικά με τις χθεσινές αντιδράσεις ομάδας κατοίκων της Καρίτσας για την μεταφορά 40 προσφυγόπουλων σε δομή της Καρίτσας, ο κ. Ευσταθίου έκρουσε τον “κώδωνα” του κινδύνου για το γεγονός ότι δεν τηρείται η αρχή της αναλογικότητας στην περιοχή.

“Αυτή την στιγμή, φιλοξενούνται 90 οικογένειες Αφγανών σε ξενοδοχείο της Καρίτσας, στην οποία διαμένουν μόνιμα 200 κάτοικοι. Πείτε μου λοιπόν πως τηρείται η αρχή της αναλογικότητας, σε αυτή την περίπτωση;”, αναρωτήθηκε ο κ. Ευσταθίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *