Thursday , 28 March 2024

Α.Γεωργιάδης: “Αν παρατηρηθούν φαινόμενα συνωστισμού, θα κόψουμε το click away”

“Η παράδοση προϊόντων εκτός του καταστήματος δεν μπορεί να υποκαταστήσει την κανονική λιανική πώληση, δεν υποκρινόμαστε κάτι τέτοιο, και γι’ αυτό το λόγο οι επιχειρήσεις με παράδοση εκτός θα εξακολουθούν να νοούνται κλειστές και θα λαμβάνουν τα προστατευτικά μέτρα της κυβερνήσεως σα να είναι κλειστές” τόνισεο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ. “Δεν υποκρίνομαι ότι η παράδοση εκτός θα αντικαταστήσει το τζίρο των εορτών” διευκρίνισε.

“Ο πελάτης δε θα μπορεί να μπει στο κατάστημα” επανέλαβε. “Πολλά καταστήματα έχουν e-shop και τα περισσότερα ασύρματα POS… Πολύ λίγα δεν έχουν ασύρματα, και είναι εύκολη η απόκτησή τους από τις τράπεζες. Επιτρέψαμε και την τηλεφωνική παραγγελία, και τη χρήση POS. Δεν θα επιτρέψουμε φυσική επαφή πελάτη με το κατάστημα” είπε ο κ. Γεωργιάδης.

“Εάν γίνει συνωστισμός με την παράδοση εκτός, αν δούμε ότι γεμίζει πάλι η Ερμού, θα την κόψουμε την παράδοση εκτός” υπογράμμισε επίσης.

“Πρέπει να έχεις πάνω σου την ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής και το e-mail με την ώρα παραλαβής, θα δώσουμε ανοχή μια ώρα πριν μετά” αποσαφήνισε για τις μετακινήσεις. Τόνισε δε, ότι εάν υπάρχει πελάτης μέσα στο κατάστημα θα επιβληθούν ποινές.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι με την παράδοση εκτός, θα διευκολυνθούν και οι ταχυμεταφορές που έχουν μπλοκάρει από το μεγάλο όγκο των ανεκτέλεστων παραγγελιών.

Σχετικά με την πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ τόνισε ότι “δεν θα επιτρέψουμε πώληση παιχνιδιών στα σούπερ μάρκετ, θα συνεχιστεί η απαγόρευση ως έχει. Πρέπει να βοηθήσουμε τα καταστήματα παιχνιδιών που κάνουν κανονικά περί το 30% του τζίρου τους στις εορτές να δουλέψουν με την παράδοση εκτός”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *