Friday , 29 March 2024

Α.Σαμαράς από Θεσ/νίκη: “Είσαι πολύ λίγος κ.Τσίπρα για να επιβάλεις ότι δίπλα μας έχουμε μια δεύτερη Μακεδονία”

Δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και για την οικονομία άσκησε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της εκδήλωσης παρουσίασης του βιβλίου του
ψυχίατρου και υποψηφίου βουλευτή στη Β’ εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Βαρτζόπουλου «Πού Πάμε;», που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Porto Palace. “Είσαι πολύ λίγος κ. Τσίπρα για να επιβάλεις σε όλους εμάς ότι δίπλα μας έχουμε μια δεύτερη Μακεδονία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός και απόγονος της Πηνελόπης Δέλτα.

“Το μακεδονικό με βασανίζει και με πληγώνει. Η Μακεδονία είμαι μια και είναι ελληνική” τόνισε ο κ.Σαμαράς, προσθέτοντας ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν λύθηκε κανένα πρόβλημα, αλλά δημιουργήθηκε ένα και συνέστησε στους πολίτες να κρατήσουν τις μεγάλες υποθήκες των δυο μεγάλων ηγετών της μεταπολίτευσης, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου.

“Το μακεδονικό λύθηκε τέσσερις φορές τον προηγούμενο αιώνα. Πολεμήσαμε και νικήσαμε τέσσερις φορές και υπήρξαν τρεις συνθήκες και τώρα το ξαναφέρνουν από άλλο δρόμο, ένα πρόβλημα που κατασκεύασε η προπαγάνδα της δεκαετίας του 1940. Ματαιοπονούν, δε θα τους περάσει, δε θα το επιτρέψουμε. Είσαι πολύ λίγος κ. Τσίπρα για να επιβάλεις σε όλους εμάς ότι δίπλα μας έχουμε μια δεύτερη Μακεδονία. Να τους καταδικάσουμε με την ψήφο μας στις 26 Μαΐου να τους στείλουμε σπίτι τους και να ανασκουμπωθούμε για την ανόρθωση της Ελλάδας. Η ΝΔ πρέπει να επιστρέψει στην εξουσία. Αυτή είναι η μόνη λύση”, πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός.

Παράλληλα, αποκάλεσε “νεοβαρβαρισμό” την τακτική της κυβέρνησης να μοιράζει επιδόματα και σημείωσε πως είναι σαν να πήρε από το πορτοφόλι τα χαρτονομίσματα και επέστρεψε πίσω τα ψιλά.

Έμφαση έδωσε ο κ.Σαμαράς και στο θέμα της Novartis, επαναλαμβάνοντας πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω.”Εχω δεσμευτεί ότι θα τους πάω μέχρι το τέλος. Ούτε εγώ το ξεχνάω και σήμερα το ξαναλέω. Για να μη διανοηθεί κανένας στο μέλλον να χρησιμοποιήσει κουκουλοφόρους και κατασκευασμένους ως μάρτυρες”, πρόσθεσε σχετικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *