Friday , 19 April 2024

«Βαρόμετρο» για τις αγροτικές κινητοποιήσεις η επίσκεψη Βορίδη στη Βέροια

Του Γ. Κατσιάνη

Δύο μήνες πέρασαν από τότε που ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης επισκέφτηκε για τελευταία φορά τη Βέροια.

Το νέο… ραντεβού με τους αγρότες της Ημαθίας ορίστηκε για την μεθεπόμενη Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας.

Σημειολογικά, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα πριν το αγροτικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η πανελλαδική επιτροπή αγώνα στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των εγκαινίων της Agrotica.

Το κύριο θέμα όμως της συνάντησης αφορά το ροδάκινο, το κατεξοχήν αγροτικό προϊόν του νομού Ημαθίας.

Εκτός από τις αποζημιώσεις που ακόμα δεν έχουν λάβει από το  περασμένο καλοκαίρι εκατοντάδες παραγωγοί του νομού, λόγω των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες τους, το ροδάκινο περιλαμβάνεται και στη λίστα των προϊόντων που η Ουάσιγκτον θέλει να επιβάλλει επιπρόσθετους δασμούς ως και 25%.

Αν και μέχρι στιγμής, η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στην εφαρμογή του μέτρου, οι ροδακινοπαραγωγοί έχουν ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει προληπτικά μέτρα στήριξης του κλάδου.

Συνεπώς, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εξαγγελίες του κ. Βορίδη, ο οποίος καλείται να κερδίσει το «στοίχημα» των αγροτικών κινητοποιήσεων, λίγο πριν την εκδήλωση τους…    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *