Thursday , 25 April 2024

Βεγγαλικά: Στο νοσοκομείο τέσσερα παιδιά και τέσσερις ενήλικες -Τραυματίστηκαν σε Σύμη, Αγκίστρι, Ρόδο, Κρήτη και Λεωνίδιο

Τέσσερα παιδιά και τέσσερις ενήλικες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός των τραυματιών από βεγγαλικά. Τραυματίστηκαν το Μεγάλο Σάββατο σε Κρήτη, Λεωνίδιο, Σύμη, Αγκίστρι και Ρόδο. Ανάμεσα στους τραυματίες κι ένα κοριτσάκι επτά χρόνων. Με εγκαύματα στο νοσοκομείο της Ρόδου μεταφέρθηκε ένα κοριτσάκι ηλικίας 7 χρονών. Το κοριτσάκι τραυματίστηκε από βεγγαλικό ενώ βρισκόταν στο προαύλιο εκκλησίας στο χωριό Μαλώνα της Ρόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι άρχισαν να πετούν βεγγαλικά. Από τις ρίψεις βεγγαλικών προκλήθηκαν φλόγες που πέρασαν πάνω από άτομα που βρίσκονταν κοντά στην εκκλησία της περιοχής. Από τις φλόγες δεν γλίτωσε ούτε το κοριτσάκι, το οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένα με εγκαύματα στο νοσοκομείο. Όμως η δράση των νεαρών δεν σταμάτησε εκεί. Πέταξαν βεγγαλικά στο πνευματικό πολιτιστικό κέντρο Μαλώνας. Από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στο μπροστινό τμήμα του πνευματικού κέντρου, ενώ έσπασαν τα τζάμια της πόρτας και των παραθύρων. Άγνωστο παραμένει αν υπήρξαν τραυματισμοί.

13χρονος και 14 νοσηλεύονται
Εκτός από το 7χρονο κοριτσάκι που τραυματίστηκε στη Ρόδο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ακόμη δύο περιστατικά. Μάλιστα, το ένα είναι πιο σοβαρό καθώς πρόκειται για έναν 13χρονο που τραυματίστηκε από κροτίδα στη Σύμη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγόρι έχει τραυματιστεί σοβαρά στα δάκτυλα και χρειάστηκε να μεταφερθεί με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από την κροτίδα ακρωτηριάστηκαν τέσσερα δάχτυλα του χεριού του.
Υπάρχουν πληροφορίες και για έναν 14χρονο από το Αγκίστρι που υπέστη εγκαύματα και ακρωτηριασμό δακτύλων στο αριστερό χέρι από κροτίδα. Και αυτό το παιδί χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Παίδων» όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο και νοσηλεύεται.

Τέσσερις τραυματίες στο Λεωνίδιο
Επίσης, ατύχημα με βεγγαλικά σημειώθηκε λίγο μετά την Ανάσταση στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, στην ενορία του Αγίου Βασιλείου, όπου τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν επιχειρώντας να πυροδοτήσουν βεγγαλικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τέσσερις νεαρούς που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Λεωνιδίου για τις πρώτες βοήθειες. Οι δύο από αυτούς χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο της Τρίπολης καθώς είχαν εγκαύματα στα χέρια και στο στήθος.

Και στη Χερσόνησο Ηρακλείου
Στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στη Χερσόνησο Ηρακλείου δυσάρεστη κατάληξη είχε χθες για 15χρονο αγόρι το παιχνίδι με τα βεγγαλικά στην αυλή του σπιτιού του. Υπό άγνωστες συνθήκες το βεγγαλικό εξερράγη στα χέρια του παιδιού, ενώ παρών ήταν και ο πατέρας του. Το παιδί τραυματισμένο το μετέφερε ο πατέρας του στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγινε συρραφή των τραυμάτων. Ενημερώθηκε η αστυνομία και σχηματίστηκε δικογραφία κατά των δύο για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων. Με εντολή του εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *