Thursday , 25 April 2024

ΒΕΘ και ΕΕΘ: Καλά τα μέτρα αλλά χρειάζονται κι άλλα

Ως “ανάσα” και θετικά χαρακτηρίζουν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum το ΒΕΘ και το ΕΕΘ, τα δυο Επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης που εκπροσωπούν κατεξοχήν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Επισημαίνουν ωστόσο ότι χρειάζονται και πιο γενναία και τολμηρά μέτρα και εκφράζουν την ελπίδα να υπάρχει συνέχεια σύντομα και με άλλα θετικά μέτρα,

ΒΕΘ

Ανάσα χαρακτηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του Thessaloniki Helexpo Forum. “Οι μειώσεις φόρων και εισφορών, η επιδότηση της απασχόλησης, καθώς και η παροχή ρευστότητας αναμφίβολα αποτελούν θετικές εξελίξεις για το ελληνικό επιχειρείν που περνά δια πυρός και σιδήρου για να επιβιώσει. Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού αναμένεται να αποτελέσουν τη «γέφυρα» για το ασφαλές, με μικρότερο κόστος,   πέρασμα από την κρίση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός σε μια διαφορετική, ίσως, κανονικότητα, μέχρι την αργοπορημένη  εκταμίευση των ευρωπαϊκών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης”, σημειώνει σχετικά ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης και προσθέτει: “Αδιαμφισβήτητα απαιτούνται γενναία μέτρα, διαρκείας για τους επιχειρηματίες. Θα θέλαμε να ακούσουμε για παράδειγμα για την κατάργηση του Φόρου Επιτηδεύματος, για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, για μείωση της φορολογίας, ίσως δεν έβγαινε ο λογαριασμός επί του παρόντος, ωστόσο διαφαίνεται, μετά από καιρό, διάθεση στήριξης του ιδιωτικού τομέα και της μεσαίας τάξης καθώς και προοπτική μόνιμων ελαφρύνσεων, γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε πως θα υπάρξουν και άλλα θετικά μέτρα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες που διαμορφώνονται λόγω της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης”.

ΕΕΘ

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, δήλωσε: ” “Αναμφισβήτητα κάθε μείωση οποιουδήποτε φόρου ή εισφοράς είναι μία θετική εξέλιξη. Όπως και εξαιρετικά θετικό, αισιόδοξο και ελπιδοφόρο για την Αγορά, τους παραγωγικούς φορείς αλλά και την Ελληνική Οικονομία είναι το γεγονός ότι σήμερα και χθες ακούσαμε επιτέλους έναν Έλληνα πρωθυπουργό που ανακοίνωσε ευεργετικά μέτρα, τα οποία δεν αφορούν τους Δημοσίους Υπαλλήλους και τους συνταξιούχους! Συγχαίρουμε τον κ. Μητσοτάκη που έβαλε στην κορυφή των προτεραιοτήτων του εμάς τους ανθρώπους της Αγοράς! Παράλληλα, δεν μπορώ όμως να μην σημειώσω ότι περιμέναμε περισσότερο τολμηρά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων. Θα ήμασταν περισσότερο ικανοποιημένοι ακούγαμε μείωση του ΕΝΦΙΑ, αναστολή στην προκαταβολή φόρου και για το 2021, κατάργηση του Φόρου Επιτηδεύματος”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *