Friday , 19 April 2024

ΒΕΘ: S.O.S. για το παρεμπόριο και την εγκληματικότητα

Σήμα κινδύνου για την εξάπλωση του παρεμπορίου εκπέμπουν προς την πολιτεία οι βιοτέχνες της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας και το αίσθημα ανασφάλειας που έχει εμπεδωθεί ζητώντας την “άμεση και ισχυρότερη επέμβαση της Αστυνομίας, αλλά και της Δημοτικής Αστυνομίας”.

Σε επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο (ΒΕΘ) υπογραμμίζει ότι έχει γίνει κατ’ επανάληψη αποδέκτης παραπόνων από επιχειρήσεις – μέλη του, με το φαινόμενο του λαθρεμπορίου και παρεμπορίου έχει λάβει τη μορφή Λερναίας Ύδρας, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Προσθέτει, επίσης, πως «μεγάλος αριθμός παράνομων πωλητών λαθραίων καπνικών ειδών και άλλων προϊόντων, συναθροίζονται κατά μήκος της οδού Αριστοτέλους, στο ύψος της Εγνατίας, όπου βρίσκεται το κτήριο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, καθώς και στην περιοχή της αγοράς Καπάνι, περιορίζοντας και δυσκολεύοντας τη δυνατότητα εύκολης διέλευσης των διερχόμενων. Τη ζοφερή κατάσταση επιτείνει το γεγονός πως καταγράφονται κατά επανάληψη περιστατικά αιματηρών επεισοδίων μεταξύ αλλοδαπών που είναι καθημερινοί… υπαίθριοι πωλητές προϊόντων αμφίβολης προέλευσης και χαμηλής ποιότητας. Οι επιχειρηματίες κάνουν λόγο για την ανασφάλεια που νιώθουν, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται μάρτυρες διαπληκτισμών, οι οποίοι, συχνά, καταλήγουν σε αιματηρά επεισόδια, με πιο πρόσφατο αυτό το μεσημέρι της Τρίτης, 12 Νοεμβρίου».

Λόγω της προαναφερόμενης κατάστασης, το ΒΕΘ ζητά από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη τη διαρκή παρουσία της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και τη διεξαγωγή ελέγχων, με στόχο την εξάλειψη του παραεμπορίου και την πρόληψη και καταστολή κάθε εγκληματικής ενέργειας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *