Friday , 26 April 2024

Βραβεία αριστείας με άρωμα από…Χόλυγουντ στην Philoxenia

Βραβεία αριστείας σε 15 εταιρίες τουριστικών καταλυμάτων, εστίασης, μεταφορών, υποδομών και λοιπών δραστηριοτήτων δόθηκαν από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κινηματογραφική εταιρία Nu Boyana Studio Film Hellenic που “έφερε” τέσσερις μεγάλες χολιγουντιανές παραγωγές και έσοδα  88 εκατ. ευρώ και 15.000 διανυκτερεύσεις στη Θεσσαλονίκη ανά ταινία, βραβεύτηκε από την πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου.

“Η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει το επιχειρείν”, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της περιφέρειας, Αλέξανδρος Θάνος και πρόσθεσε ότι “στο κομμάτι της πανδημίας εξασφάλισε πάνω από 200 εκατ. ευρώ και πρόσφερε ουσιαστική στήριξη σε αυτούς που πέρασαν δύσκολα, άντεξαν και είναι εδώ για να στηρίξουν το επιχειρείν’’.

Μεταξύ των βραβευθέντων είναι και πρότυπα οινοποιεία αλλά και εστιατόρια στα μενού των οποίων υπάρχουν πιάτα μόνο με παραδοσιακά προϊόντα.

Τα βραβεία, όπως τόνισε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας ξενοδόχων (ΠΟΞ), Γρηγόρης Τάσσιος δεν είναι μόνο αριστεία αλλά μία πρόκληση για να πάνε οι επιχειρήσεις μπροστά και να εξελιχθούν. 

“Όλα αυτά που έχουμε καταφέρει τα καταφέραμε όλοι μαζί”, τόνισε η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου.

Σήμα υπευθυνότητας

Παράλληλα τρέχει και το σήμα υπευθυνότητας –τοπικής ποιότητας που απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις τουριστικού συστήματος της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση τους στην πλατφόρμα αυτοαξιόλογησης https://certification.pkm-prqs.gr/ και να καταταχθούν σε μία από τις 3 βαθμίδες αξιολόγησης (gold,silver,bronze).

Με τα σήμερα αυτά η επιχείρηση επιτυγχάνει εξωστρέφεια, αξιοπιστία ,ανταγωνιστικότητα, προβάλλει ολοκληρωμένα και από κοινού τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και παράλληλα δημιουργείται δίκτυο συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων και φορέα διαχείρισης. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *