Tuesday , 23 April 2024

Βροχή και εργασίες σε δρόμους crash test για τους Θεσσαλονικείς οδηγούς – Πού γίνονται έργα – Κλειστοί δρόμοι

Συνεχίζονται οι εργασίες σε δρόμους μέσα κι έξω από τη Θεσσαλονίκη, συνεχίζεται και η ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων. Η βροχή και η καθημερινή κίνηση στους δρόμους δυσκολεύουν την κατάσταση. Σήμερα εργασίες γίνονται:

Στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου
Καιρού επιτρέποντος ολοκληρώνονται σήμερα (09/05/2023) οι εργασίες ασφαλτόστρωσης που πραγματοποιεί ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου στην οδό Καραολή και Δημητρίου. Σήμερα δεν διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Καραολή και Δημητρίου, από τις οδούς Ακρίτα και Κλεισούρας έως την λεωφόρο Δενδροποτάμου. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα γίνεται μέσω των γύρω δρόμων της περιοχής.

Ασφαλτοστρώνεται και η 19η επ.ο. Ασκού -Στεφανινών
Όπως ανακοινώθηκε από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μέχρι την Παρασκευή 12 Μαΐου θα διαρκέσουν οι εργασίες συντήρησης στην 19η Επαρχιακή Οδό Ασκού- Φιλαδέλφειας- Λευκούδας- Αρεθούσας- Στεφανινών. Συγκεκριμένα ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος από τη διασταύρωση του οικισμού της Αρεθούσας προς τον οικισμό του Ξηροποτάμου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Η Μ. Αντύπα και η ε.ο. 67 Θεσσαλονίκης -Αεροδρομίου
Συνεχίζονται οι εργασίες διαγράμμισης στην οδό Μαρίνου Αντύπα και στην εθνική οδό 67 Θεσσαλονίκης – Αεροδρομίου. Οι εργασίες διαγράμμισης- που ολοκληρώνονται σήμερα -γίνονται από τη διασταύρωση του ισόπεδου κόμβου για την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή (έξοδο στην Ε.Ο Θεσσαλονίκης – Μουδανιών προς Θεσσαλονίκη) έως τη διασταύρωση με τη λεωφόρο Γεωργικής Σχολής (Εθνική Οδό 67).

Στην ε.ο Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών
-Μέχρι τη Δευτέρα 15 Μαΐου συνεχίζονται και οι εργασίες τοποθέτησης, αντικατάστασης και επισκευής μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών. Οι εργασίες γίνονται από τις 7.00 π.μ. σε διάφορα σημεία από την οδό Βούλγαρη έως τον ανισόπεδο κόμβο Τριλόφου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της υπηρεσίας, οι εργασίες θα γίνονται στις δεξιές πλευρές του οδοστρώματος με τον αποκλεισμό μίας μόνο λωρίδας κάθε φορά (είτε στο ρεύμα εξόδου είτε στο ρεύμα εισόδου), στην οποία θα πραγματοποιείται η επέμβαση και σε μήκος επαρκές, ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των οδηγών. Θα ακολουθήσουν εργασίες που θα αφορούν την αντικατάσταση των στηθαίων της κεντρικής νησίδας.
-Επίσης σε εξέλιξη είναι και οι εργασίες κοπής πρασίνου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών, στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας. Οι εργασίες γίνονται από τη διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023.Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες κοπής πρασίνου στα εξής σημεία:
Επί της Εθνικής Οδού 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας και επί της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης), δεξιά των οδών και στις δύο κατευθύνσεις. Επισημαίνεται ότι τα συνεργεία που θα εκτελούν τις παραπάνω εργασίες είναι κινητά και ότι ο χρόνος αποκλεισμού των τμημάτων των παραπάνω οδών για την εκτέλεση των εργασιών είναι σχετικά μικρός.


* Στην Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία, κλειστό είναι από σήμερα (9-12/ Μαίου) το τμήμα της ε.ο. Θεσσαλονίκης – Αθηνών καθώς πραγματοποιούνται εργασίες από τον ανισόπεδο κόμβο Πλαταμώνα (400 χιλιόμετρο), έως τον ανισόπεδο κόμβο Λεπτοκαρυάς (410 χιλιόμετρο) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (προς Αθήνα και προς Θεσσαλονίκη).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *