Saturday , 20 April 2024

Βρυξέλλες: Στις 3 Μαρτίου η απόφαση του Εφετείου για το αίτημα αποφυλάκισης της Εύας Καϊλή

Στις 3 Μαρτίου θα αποφασίσει το Εφετείο των Βρυξελλών για την αποφυλάκιση ή όχι της Εύας Καϊλή. Εν τω μεταξύ ολοκληρώθηκαν η ακρόαση της Εύας Καϊλή και του Μαρκ Ταραμπέλα στο Εφετείο Βρυξελλών, μετά την έφεση που είχαν ασκήσει για αίτημα της αποφυλάκισής τους οι δικηγόροι τους. Όπως ανέφερε ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, η απόφαση για την κ. Καϊλή αναμένεται στις 3 Μαρτίου. Από νωρίς βρίσκονταν στα δικαστήρια οι κύριοι Δημητρακόπουλος και Ντελκουάν, από την πλευρά της Εύας Καϊλή και ο κ. Τόλερ από την πλευρά του κ. Ταραμπέλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το Εφετείο θα εξετάσει αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει υπό κράτηση ή όχι. Η ακρόαση έγινε «κεκλεισμένων των θυρών». Εξάλλου, το Εφετείο θα εξετάσει και το αίτημα αποφυλάκισης του Βέλγου ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα.
Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου, στις 16 Φεβρουαρίου, να παραταθεί κατά δύο μήνες η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή, ο συνήγορός της Σβεν Μαρί είχε ασκήσει έφεση. Το ίδιο είχε πράξει και ο συνήγορος του κ. Ταραμπέλα.
Η υπεράσπιση της Εύας Καϊλή ζήτησε την αποφυλάκισή της με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Σε περίπτωση που η απόφαση του Εφετείου είναι αρνητική, η κ. Καϊλή θα παραμείνει προφυλακιστέα για δύο μήνες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *