Thursday , 28 March 2024

Βόλτα στο εμπορικό κέντρο της Καστοριάς έκανε μια αρκούδα με τα δυο μωρά της

Βόλτα δίπλα στη λίμνη της Καστοριάς στο εμπορικό κέντρο της πόλης έκανε χθες τα μεσάνυχτα μια αρκούδα με τα δυο μωρά της και…σήκωσε στο πόδι τις αρχές της πόλης.

Της κατάστασης επιλήφθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Καστοριάς, περίπου μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα, όταν σήμανε συναγερμός έπειτα από αναφορές κατοίκων στην αστυνομία και σε περιβαλλοντικές οργανώσεις για μια αρκούδα με τα δύο μωρά της να κάνουν βόλτες σε παραλίμνιο σημείο της πόλης, μόλις 500 μέτρα από το κτίριο της Περιφέρειας, στην «καρδιά» του νέου εμπορικού κέντρου.

«Όταν έφτασα στο σημείο είδα την αρκούδα με τα μωρά της να βρίσκονται σε παραλίμνιο σημείο απέναντι από το εμπορικό κέντρο. Τα ζώα και ειδικά η μητέρα ήταν φανερά στρεσαρισμένη από την παρουσία των νεαρών παιδιών και του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί», δήλωσε μέλος της Ομάδας άμεσης επέμβασης.

Το πρώτο πράγμα που έγινε ήταν η απομάκρυνση του κόσμου τουλάχιστον 100 μέτρα από την εξέλιξη του περιστατικού και ο προληπτικός αποκλεισμός της περιοχής. Με τη βοήθεια ηχητικών μέσων, όπως κόρνες, κροτίδες και πυροβολισμούς στον αέρα από ειδικά πιστόλια που διαθέτει η ομάδα γι’ αυτόν τον σκοπό, ανάγκασαν το ζώο να απομακρυνθεί από το σημείο. Παράλληλα, με τη συνδρομή της αστυνομίας, που προηγουμένως είχε αποκλείσει την περιοχή, άνοιξε ένας διάδρομος από το σημείο που βρισκόταν η αρκούδα με τα μωρά της προς την έξοδο της πόλης.

Τελικά η αρκούδα με τα δυο μωρά της οδηγήθηκε προς την έξοδο της πόλης, προς την καστοριανή ύπαιθρο, γύρω στις 2 τα μεσάνυχτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *