Thursday , 25 April 2024

Βόμβα Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας : “Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας” – Τσίπρας: “O κ. Μητσοτάκης πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη για τις πυρκαγιές”

Μια βόμβα κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά, η οποία εκτοξεύθηκε  από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, έκρυβε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στην Αιδηψό .

“Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα. Με πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούνε αμέτρητοι συμπολίτες μας, ότι τα λιγοστά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης. Σε πείσμα αυτών των εντολών, πολλοί ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπανός, κατά τη διάρκεια της  συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

“Είχα πάντα την αίσθηση και τα προηγούμενα χρόνια και με άλλες κυβερνήσεις και με άλλους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας ότι για να συνεννοηθεί ένας υπουργός με έναν Περιφερειάρχη δεν χρειάζεται να παρεμβάλλεται μία κάμερα, ώσπου και αυτό ενδεχομένως να έγινε απαραίτητο” τόνισε ο κ. Σπανός.

Λίγο αργότερα, αναθεώρησε τη δήλωσή του, λέγοντας πως “καμία πυροσβεστική και καμία πολιτική ηγεσία στον κόσμο δεν έχει λόγο ή επιθυμία να επεκτείνεται οποιαδήποτε πυρκαγιά”.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, χαρακτήρισε “πολύ βαριά” την καταγγελία του Φάνη Σπανού και κάλεσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να απαντήσει, επισημαίνοντας ότι “η ευθύνη για την καταστροφή είναι δική του”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απάντησε ότι ο κ. Σπανός έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια “απέναντι στις θεωρίες συνωμοσίας που υπονοεί ο ΣΥΡΙΖΑ”.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Ηλιόπουλου: 

“Υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης στην Εύβοια; Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, εκλεγμένος με την ΝΔ, κατήγγειλε τα εξής:

“Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα. Με πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούνε αμέτρητοι συμπολίτες μας, ότι τα λιγοστά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης”. 

Από ό,τι φαίνεται οι κάτοικοι στην Εύβοια δεν πείσθηκαν από τα ψέματα του γραφείου του κ. Μητσοτάκη για τα 74 εναέρια μέσα.   

Δεν πείσθηκαν από τα συγχαρητήρια που έδιναν στον εαυτό τους τα κυβερνητικά στελέχη. Προχωράνε σε μια πολύ βαριά καταγγελία σχετικά με τις πολιτικές εντολές που υπήρχαν στην Πυροσβεστική.

Δεν περιμένουμε απαντήσεις ούτε από τον Αρχηγό της Πυροσβεστικής, που δήλωνε ότι δεν γνωρίζει την πορεία της πυρκαγιάς γιατί βρίσκεται σε άλλο μέτωπο, ούτε από τους Χρυσοχοΐδη-Χαρδαλιά. Αυτός που πρέπει να απαντήσει είναι ο κ. Μητσοτάκης. Η ευθύνη για την καταστροφή είναι δική του. Με περισσότερα από 1,2 εκ στρέμματα καμένης γης (αύξηση 450%) ζήσαμε την κατάρρευση του επιτελικού του κράτους. Καμία αλλαγή σε πρόσωπα δεν μπορεί να τον απαλλάξει από τις εγκληματικές του ευθύνες”.

Επίθεση Τσίπρα από το βήμα της Βουλής :

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, άσκησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση που διεξάγεται με θέμα τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών που έπληξαν την χώρα μας και τα μέτρα αποκατάστασης.

‘Ήταν προκλητικό επί 55 λεπτά σ’ αυτό το βήμα ο κ. Μητσοτάκης με τη στάση, την τοποθέτηση και το ύφος του να δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα. Προκαλεί θλίψη για μια ακόμη φορά, μπροστά σε μια τραγωδία που όλους μας έχει συνταράξει, έχει επιλέξει την πεπατημένη της επικοινωνίας, της συγκάλυψης, της υποκρισίας, της απόσεισης, και της μετάθεσης των βαρύτατων ευθυνών του”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση στη Βουλή.

“Μας ζήτησε να του υποδείξουμε πού έγινε το λάθος κι έτσι πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη που είπε στον ελληνικό λαό τις ώρες της καταστροφής. Αν ο πρωθυπουργός της χώρας μετά από 15 μέρες έρχεται στο βήμα της Βουλής και αναρωτιέται αν έγινε κάποιο λάθος και μας ζητά να του το υποδείξουμε, τότε γιατί ζήτησε συγγνώμη;”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *