Friday , 26 April 2024

Βόρεια Ελλάδα: Κλειστά τα σχολεία λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και παγετού – Σε ποιες περιοχές

Αυξάνεται ο κατάλογος των περιοχών όπου τα σχολεία θα παραμείνουν αύριο κλειστά. Μετά την Αττική και τη νησιωτική χώρα προστίθενται και περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο δήμο Εορδαίας.

Με αποφάσεις των δημάρχων Πρεσπών και Αμυνταίου λόγω των καιρικών συνθηκών δεν θα λειτουργήσουν επίσης τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις περιοχές αυτές.

Με απόφαση του δημάρχου Καστοριάς, τα μαθήματα στα σχολεία της περιοχής θα αρχίσουν με καθυστέρηση, στις 9.15 το πρωί.

Επίσης με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αντίθετα ανοικτοί θα είναι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στην περιοχή.

Με τηλεδιασκεψη τα μαθηματα

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση: “Τη Δευτέρα 06.02.2023, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση. Έχουν ενημερωθεί σχετικά όλοι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων να μεριμνήσουν ώστε να αποσταλούν εντός της ημέρας στους μαθητές και τις μαθήτριες οι σχετικοί σύνδεσμοι σύνδεσης καθώς και τα προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν την αυριανή ημέρα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *