Friday , 19 April 2024

Β.Κικίλιας:Έκκληση στους νέους να προστατέψουν ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες – 1.200 μόνιμες κλίνες ΜΕΘ μέχρι το τέλος του 2020

Έκκληση στους νέους που επιστρέφουν από διακοπές να μην έρθουν σε επαφή με ευπαθείς ομάδες, απηύθυνε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας κάλεσε, συγκεκριμένα, τους νέους που επιστρέφουν από τις διακοπές τους να μην έρθουν σε επαφή με “τους γονείς τους, με τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους ή με ανθρώπους οι οποίοι έχουν υποκείμενα νοσήματα και ενδεχομένως θα μπορούσε να τους δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα εάν και εφόσον κολλήσουν τον ιό”.

“Καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για πολύ κόσμο ο οποίος επιστρέφει και στην Αττική, που είναι επιβαρυμένη αυτή την εποχή, όπως βλέπουμε από την επιδημιολογική καμπύλη, και στη Μακεδονία και γενικά στα αστικά κέντρα”, πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, υπογράμμισε για μια ακόμη φορά τη σημασία της ατομικής ευθύνης των πολιτών επισημαίνοντας πως “πρέπει να φοράμε μάσκα, πρέπει να τηρούμε τους κανόνες ατομικής υγιεινής και κοινωνικής αποστασιοποίησης, πρέπει να φροντίζουμε την οικογένειά μας, τους φίλους μας, τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας”

Όσον αφορά στην προετοιμασία του ΕΣΥ και τις προσλήψεις, τόνισε ότι “διπλασιάσαμε τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εν μέσω κρίσης κορονοϊού και τώρα προχωράμε σε 1.200 μόνιμες κλίνες ΜΕΘ, μέχρι το τέλος του 2020. Προσλάβαμε πάνω από 6.000 υγειονομικούς, ιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό και ενισχύσαμε όλες τις δομές μας. Στη μάχη αυτή θα παραμείνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, είτε λήγει η σύμβασή τους, άμεσα, είτε σε κάποιους μήνες, οι συμβάσεις αυτές θα επεκταθούν και θα ανανεωθούν”.

“Όπως έχει ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, επίκεινται οι διαδικασίες της μονιμοποίησης, με κριτήρια, φυσικά, των επικουρικών νοσηλευτών μας οι οποίοι είχαν προσληφθεί εν μέσω Covid και προ Covid.Θα ήθελα να θυμίσω ότι φέραμε νόμο στη Βουλή που έδωσε τη δυνατότητα να κάνουν την ειδικότητά τους οι νοσηλευτές εντός νοσοκομείων, όπως και οι ιατροί. Αυτό σημαίνει ότι θα μπουν άλλοι 2.250 νοσηλευτές μέσα στο σύστημα.Και επίσης, τρέχουν διαδικασίες και για μόνιμες προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών λοιπού προσωπικού”, κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *