Thursday , 18 April 2024

Γενικός Διευθυντής ΕΔΑ ΘΕΣΣ: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν επιβάρυνε το κόστος του φυσικού αερίου καθώς οι ροές από τη Ρωσία συνεχίζονται κανονικά»  

Του Γ. Κατσιάνη

Την αποκάλυψη ότι το πρώτο δίμηνο του 2022 ο αριθμός των καταναλωτών που υπέβαλλαν αίτηση για την απόκτηση φυσικού αερίου ήταν αυξημένος κατά 10% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, έκανε ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Έξυπνη Οικονομία» της TV100, ο κ. Μπακούρας τόνισε ότι η ραγδαία αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου δεν αποθάρρυνε τους καταναλωτές.

«Ο κόσμος συνέχισε να έρχεται στην εταιρεία, μολονότι άκουγε για αύξηση του φυσικού αερίου κατά 200%. Το πρώτο δίμηνο του 2022, είχαμε περισσότερες συμβάσεις κατά 10%, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα», τόνισε ο κ. Μπακούρας και υπογράμμισε ότι το 2021 η ΕΔΑ ΘΕΣΣ κατέγραψε νέο ρεκόρ συμβάσεων «καθώς 26.000 νέοι καταναλωτές εντάχθηκαν στο δίκτυο του φυσικού αερίου».

Επιπλέον, ο κ. Μπακούρας απέδωσε την αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου στην άνοδο της χονδρικής τιμής εισαγωγής, η οποία, όπως επισήμανε, ξεκίνησε από το Σεπτέμβριο του 2021.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν επιβάρυνε καθόλου το κόστος του φυσικού αερίου καθώς οι ροές συνεχίζονται κανονικά. Οι στρεβλώσεις και οι αναταράξεις στην αγορά, δεν δικαιολογούνται με τα κριτήρια προσφοράς και ζήτησης γιατί δεν υφίσταται θέμα επάρκειας. Οι τιμές που βγαίνουν εμφανίζουν μια πρωτοφανή διακύμανση και οφείλονται σε δημόσιες δηλώσεις, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ουκρανία», σημείωσε ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Παρακολουθήστε όλη τη συνέντευξη του κ.Μπακούρα   ΕΞΥΠΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: #62(TV100-22/03/22) – YouTube

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *