Friday , 19 April 2024

Γερανός 4 εκατ.ευρώ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης-Μέρος του Προγράμματος των Υποχρεωτικών Επενδύσεων

Στην αγορά νέου αυτοκινούμενου γερανού, κόστους 4 εκατ.ευρώ, προχώρησε η Κοινοπραξία των επενδυτών στον ΟΛΘ, όπως ανακοινώθηκε απόψε, στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποχρεωτικών Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η ΟΛΘ Α.Ε. αναφέρει:

“Η ΟΛΘ ΑΕ εκτελώντας με συνέπεια και εντός χρονοδιαγράμματος το Επενδυτικό της Πρόγραμμα,  προχώρησε στην αγορά ενός αυτοκινούμενου γερανού  (Mobile Harbour Crane) μέγιστης ανυψωτικής ικανότητας 144 τόνων από την εταιρεία Liebherr.

Η απόκτηση του νέου αυτοκινούμενου γερανού,  ύψους 3.986.000,00€ (πλέον ΦΠΑ), είναι μέρος του Προγράμματος Υποχρεωτικών Επενδύσεων. Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε, ο γερανός αναμένεται να παραδοθεί σε πλήρη λειτουργική ετοιμότητα σε 5 μήνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αύξηση της παραγωγικότητας, τόσο στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ) όσο και στο Σταθμό Συμβατικού Φορτίου.

Η αναβάθμιση του εξοπλισμού της ΟΛΘ ΑΕ έχει ως στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και του επιπέδου εξυπηρέτησης στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στρατηγικό και πρωταρχικό στόχο της εταιρείας”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *