Thursday , 25 April 2024

Γερμανία: Παράταση της απαγόρευσης ταξιδιών στο εξωτερικό μέχρι τα μέσα Ιουνίου – Χιλιάδες επιχειρήσεις ετοιμάζονται για απολύσεις

Παράταση της απαγόρευσης ταξιδιών στο εξωτερικό μέχρι τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να αποφασίσει σήμερα η γερμανική Κυβέρνηση, εξέλιξη άμεσου ενδιαφέροντος φυσικά για τον ελληνικό τουρισμό. H τρέχουσα ταξιδιωτική απαγόρευση έχει τεθεί σε εφαρμογή από τα μέσα Μαρτίου και κανονικά λήγει αυτή την Κυριακή (3 Μαΐου).

Στο μεταξύ, χιλιάδες γερμανικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τη νέα έρευνα τύπου βαρόμετρο του γερμανικού Ινστιτούτου Ifo προετοιμάζονται να προβούν σε απολύσεις προσωπικού.

“Τα τμήματα προσωπικού των γερμανικών επιχειρήσεων προετοιμάζονται για απολύσεις” αναφέρει επιγραμματικά στην εν λόγω έρευνα που διενήργησε το Ινστιτούτο.

Σύμφωνα με το βαρόμετρο απασχόλησης που δημοσιεύει μηνιαίως το Ifo, τον Απρίλιο o δείκτης σημείωσε πτώση ρεκόρ υποχωρώντας στις 86,3 από 93,4 μονάδες τον Μάρτιο και οι οικονομολόγοι του Ινστιτούτου εκτιμούν πως αυτό σημαίνει ότι η ανεργία στη χώρα θα αυξηθεί και θα πλήξει όλους τους κλάδους της γερμανικής οικονομίας. Για πρώτη φορά, μάλιστα, μετά την οικονομική κρίση του 2008/09 αναμένονται και πάλι απολύσεις στον κλάδο της παροχής υπηρεσιών.

Στη βιομηχανία οι οικονομολόγοι αναμένουν συνέχιση της αρνητικής τάσης μείωσης προσωπικού, που είχε αρχίσει να διαφαίνεται και προ κορωνοϊού. Απολύσεις αναμένονται και στο εμπόριο. Μοναδική εξαίρεση, σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελούν τα σούπερ μάρκετ, ενώ πλήγμα δέχεται και ο μέχρι πρότινος αναπτυσσόμενος κατασκευαστικός κλάδος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *