Friday , 29 March 2024

Γιάννης Πηλίδης στον Fm100: “Ο κορωνοϊός έφερε την ανάσταση του εμποράκου στα μικρά και μεσαία σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης”

“Τα σούπερ μάρκετ που ήταν σε τουριστικές περιοχές επλήγησαν κατά 40% και πάνω. Τα σούπερ μάρκετ της πόλης όμως επωφελήθηκαν. Στα αστικά κέντρα είχαμε αύξηση ειδικά στα μικρά και μεσαία σούπερ μάρκετ. Τα μικρά πήγαν καλά γιατί ο κόσμος δεν μπορούσε να μετακινηθεί λόγω περιοριστικών μέτρων” επεσήμανε ο πρόεδρος των μικρών και μεσαίων σούπερ μάρκετ Ελλάδος Γιάννης Πηλίδης μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ με τον δημοσιογράφο Βασίλη Κοντογουλίδη.

Ο κ. Πηλίδης τόνισε ότι ” η κουλτούρα της συνοικιακής αγοράς στον κλάδο μας υπάρχει. Ο κόσμος πάει στα τοπικά καταστήματα. Στον κλάδο των τροφίμων στα τοπικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη μπορώ να πω ότι είχαμε την ανάσταση του εμποράκου”.

Σχετικά με τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ χωρίς ταμία και υπαλλήλους, μια τάση που ήδη κατακτά την Ευρώπη, σημείωσε ότι η λειτουργία χωρίς ταμία κάποτε θα γίνει. Είμαστε ακόμη πολύ μακριά. Είναι κοστοβόρο και θέλει μεγάλες επενδύσεις. Με τους χιλιάδες κωδικούς (8.000-15.000 κωδικοί) είναι δύσκολο να γίνει αλλά θα αργήσει”

Αναφορικά με την επίδραση της πανδημίας και το άνοιγμα της αγοράς σχολίασε ότι “πέρυσι είδαμε μια αύξηση τζίρου. Εφέτος δεν έχουμε τόσο μεγάλη αύξηση παρά το λοκντάουν. Έχουμε 3%-5% αύξηση . Μακάρι να ανοίξει η αγορά τον Απρίλιο για να έχουμε θετικό πρόσημο στις εταιρίες κυρίως στα παραθεριστικά κέντρα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *