Friday , 29 March 2024

Γιατί απομακρύνθηκε ο Χάρης Θεοχάρης από το υπουργείο Τουρισμού;

Του Γ. Κατσιάνη

Παρά την θετική πορεία που καταγράφει φέτος ο ελληνικός τουρισμός σε επίπεδο επισκεψιμότητας, εν μέσω πανδημίας, με τις αφίξεις να φτάνουν στο 70% σε σχέση με το 2019 και τον αριθμό των επισκεπτών να πλησιάζει τα επτά εκατομμύρια, ο πρωθυπουργός αποφάσισε να απομακρύνει από την θέση του τον μέχρι τώρα αρμόδιο υπουργό, Χάρη Θεοχάρη.

Οι λόγοι;

Προφανώς, οι άστοχες δηλώσεις του κ. Θεοχάρη για μαζική άφιξη Βρετανών και Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα, από τις αρχές Ιουλίου, όταν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών δεν είχαν άρει ακόμα τα περιοριστικά μέτρα ως προς την πραγματοποίηση ταξιδιών.

Επίσης, η αδυναμία του κ. Θεοχάρη να πείσει για την ανάγκη διατήρησης των οικονομικών ενισχύσεων σε επαγγελματίες του τουρισμού και εργαζόμενους από τον Ιούλιο και μετά, με αποτέλεσμα χιλιάδες οικογένειες να βρεθούν στον «αέρα» και τα παράπονα να φτάσουν μέχρι το Μέγαρο Μαξίμου.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν στην απόφαση του κ. Μητσοτάκη για απομάκρυνση του κ. Θεοχάρη από το κυβερνητικό σχήμα, προσμέτρησε και η τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Τουρισμού, την ώρα που καίγονταν η βόρεια Αττική, στις 5 Αυγούστου!

Η ανάληψη της ηγεσίας του υπουργείου από τον μέχρι πρότινος υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια δημιουργεί θετικές προσδοκίες για τον τουρισμό, φτάνει να μην επαναληφθούν ατυχείς δηλώσεις, όπως αυτή περί εμβολιασμού έξω από τις εκκλησίες, την περασμένη Κυριακή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *