Saturday , 20 April 2024

Γιατί βλέπει «δύσκολο καλοκαίρι» ο Νίκος Ανδρουλάκης

Του Γ. Κατσιάνη

Μετά τον Εύοσμο και την Καλαμαριά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε την Τούμπα, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες για τις επιπτώσεις που έχει στην καθημερινότητα των πολιτών η ακρίβεια, ο πληθωρισμός και το ράλι των ανατιμήσεων σε καύσιμα και προϊόντα.

«Η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων έχει καταρρεύσει. Τώρα λοιπόν, πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα. Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης και υποστήριξε ότι έρχονται «πολύ δύσκολοι καλοκαιρινοί μήνες».

Η αναφορά του, βέβαια, δεν αφορούσε μόνο τον τομέα της οικονομίας αλλά και την τουρκική προκλητικότητα.

«Η θεώρηση του κ. Μητσοτάκη, όταν συνάντησε τον κ. Ερντογάν πριν από κάποιους μήνες, ότι πάμε σε μία νέα εποχή σταθερότητας με την Τουρκία, ήταν εκτός πραγματικότητας. Τα αποτελέσματα είναι αυτά που βιώνει ο ελληνικός λαός: συνεχείς και κλιμακούμενες προκλήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και υπογράμμισε για άλλη μια φορά την ανάγκη να επιβληθεί εμπάργκο όπλων.

«Όποια χώρα από την Ευρώπη πουλάει όπλα στην Τουρκία υπονομεύει την αλληλεγγύη, υπονομεύει τη σταθερότητα στη νοτιοανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *