Friday , 26 April 2024

Γιατί οι εταιρίες κρουαζιέρας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα;

Του Γ. Κατσιάνη

Το μυστικό της…ψήφου εμπιστοσύνης που δίνουν φέτος οι εταιρίες κρουαζιέρας στη χώρα μας, αποκάλυψε ο Γ.Γ. Λιμένων, Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Όπως τόνισε ο κ. Κυριαζόπουλος, την περίοδο της πανδημίας, η Ελλάδα στήριξε τους εργαζόμενους στην κρουαζιέρα, παρέχοντας μια σειρά από υπηρεσίες και διευκολύνσεις.

“Για εμάς, οι ναυτικοί θεωρούνται key workers, δηλαδή αποτελούν σημαντικό στοιχείο για το εργατικό δυναμικό. Εμείς, λοιπόν εξυπηρετήσαμε τα κρουαζιερόπλοια με εφόδια και καύσιμα ενώ δώσαμε τη δυνατότητα αντικατάστασης του προσωπικού με νέο προσωπικό. Αυτό το αναγνώρισε η παγκόσμια αγορά κρουαζιέρας και σε αυτή την προσπάθεια συμμέτοχοι ήταν τα λιμάνια και η αυτοδιοίκηση”, τόνισε ο κ. Κυριαζόπουλος ενώ υπογράμμισε πως η παγκόσμια κρουαζιέρα ξεκίνησε πέρυσι από την Ελλάδα.

Ωστόσο, ο Γ.Γ. Λιμένων επισήμανε ότι μόνο δέκα λιμάνια της χώρας υποδέχονται σήμερα το 80%-90% των επιβατών κρουαζιέρας.

“Η πανδημία άλλαξε και τα χαρακτηριστικά των κρουαζιερόπλοιων, τα οποία και ποιο μικρά είναι πλέον και πιο θεματικά”, σημείωσε ο κ. Κυριαζόπουλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *