Saturday , 20 April 2024

Γιατί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. δεν είναι «κόμμα μπάμπουσκα»  

Του Γ. Κατσιάνη
 

Έκκληση στους πολίτες να παρακολουθήσουν τις τριήμερες εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., οι οποίες διεξάγονται από σήμερα, Παρασκευή 20 Μαΐου στο γήπεδο του TAE KWON DO στο Φάληρο, απηύθυνε ο πρόεδρος του Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Με κεντρικό σύνθημα «Η κοινωνία στο προσκήνιο», ο κ. Ανδρουλάκης επιχειρεί να στείλει και πάλι το μήνυμα της ανάταξης των σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων, όπως αποτυπώθηκε πριν από 15 ημέρες, με την συμμετοχή 180.000 και πλέον μελών του Κινήματος στην εκλογική διαδικασία για την επιλογή ονόματος.

Άλλωστε, η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη ότι δεν είναι «κόμμα μπάμπουσκα», όπου «η ψήφος στη Δημοκρατική Παράταξη, στο ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ψήφος στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη», δείχνει και την αντίληψη που  επικρατεί μεταξύ των στελεχών του Κινήματος.

Αν και οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια σχετική στασιμότητα στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη εκτιμούν ότι επίκειται αλλαγή στην κατανομή των κοινοβουλευτικών δυνάμεων, μετά τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.

Το Συνέδριο

Οι εργασίες του 3ου Συνεδρίου ξεκινούν με την ομιλία του προέδρου, Ν. Ανδρουλάκη και τους χαιρετισμούς του τέως πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES), Σεργκέϊ Στανίσεφ και του επικεφαλής της ευρωομάδας Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, Ιράτσε Γκαρθία Πέρεθ.

Να σημειωθεί ότι στο αυριανό πρόγραμμα των συνεδριακών εκδηλώσεων ξεχωρίζουν οι ομιλίες του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου και του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου ενώ την Κυριακή 22 Μάϊου  θα παρουσιαστεί η ψηφιακή πλατφόρμα digital society.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *