Friday , 29 March 2024

Για εξηγήσεις στο ΥΠΕΞ έχει κληθεί ο Τούρκος πρέσβης

Με σκληρά λόγια καταφέρθηκε εναντίον της Τουρκίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος επανέλαβε ότι η γειτονική χώρα είναι διακινητής ανθρώπων και fake news. Με αφορμή τα γεγονότα στον Εβρο, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για «κατασκευασμένα τουρκικά βίντεο», αλλά και για βίντεο, τα οποία «δείχνουν ανθρώπους με πιστόλια να απειλούν ανθρώπους για να μπουν σε λεωφορεία και να έρθουν στην Ελλάδα». «Έχουμε δει άλλους, οι οποίοι λένε ότι η μεταφορά τους στα σύνορα είναι πολιτική επιλογή της τουρκικής Κυβέρνησης. Έχουμε δει την στρατοφυλακή να συνοδεύει λεωφορεία προς την Ελλάδα» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο. Επανέλαβε δε, ότι η Τουρκία «χρησιμοποιεί ανθρώπους, όπως έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, ως πιόνια». «Εμείς, απέναντι στα fake news και απέναντι σ’ αυτό το οργανωμένο σχέδιο, απαντάμε ξεκάθαρα» «Φυλάσσουμε τα σύνορά μας, τα οποία είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης. Λέμε παντού – και στην διπλωματική οδό, αλλά και στα ξένα Μέσα – τι πραγματικά συμβαίνει. Φροντίζουμε κάθε μέρα να τροφοδοτούμε τα ελληνικά και τα ξένα Μέσα με εικόνες και με βίντεο για το τι συμβαίνει πραγματικά στη θάλασσα και στην ξηρά».

Αποκάλυψε δε, ότι ο Τούρκος πρέσβης έχει κληθεί εδώ και μέρες στο υπουργείο Εξωτερικών, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις. «Είναι δυνατόν να λέει ο Πρόεδρος Ερντογάν ότι σκοτώνουμε κόσμο; Αν είναι δυνατόν. Αυτά είναι απαράδεκτα, παραμύθια και ψέματα και προσπαθούμε, με όλους τους τρόπους, να αναδείξουμε στη διεθνή κοινότητα τι πραγματικά συμβαίνει» επεσήμανε, χαρακτηριστικά. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι πρόκειται για ένα «οργανωμένο σχέδιο από την Τουρκία».

«Είδαμε ανθρώπους οι οποίοι είχαν πάει μέχρι τον φράχτη, κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν να περάσουν και προσπάθησαν να γυρίσουν πίσω, να τους ξυλοφορτώνουν για να ξαναγυρίσουν πάλι κοντά στο φυλάκιο των Καστανιών». «Κι αυτό δεν είναι κάτι το οποίο γίνεται μόνο στο σημείο εκεί, αλλά σε μια πολύ μεγάλη έκταση από τις Καστανιές μέχρι το Πέταλο στον Νότο. Επομένως, σε διάφορα σημεία, τις πρώτες μέρες, βλέπαμε τέτοια θέματα. Ελπίζουμε να σταματήσει αυτό, γιατί είναι μια κατευθυνόμενη προσπάθεια, οργανωμένη από την Τουρκία, η οποία δεν αποδίδει».

Διαβεβαίωσε τέλος, ότι η Ευρώπη είναι δίπλα στην Ελλάδα, ενώ έστειλε μήνυμα διαφύλαξης των συνόρων. «Δεν εκβιαζόμαστε από την Τουρκία ή από τον οποιονδήποτε».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *