Wednesday , 24 April 2024

Για τέλη Μαΐου “το παλεύει” για την Ανθοέκθεση στην Αρετσού ο Δήμος Καλαμαριάς

Στα τέλη Μαΐου προσανατολίζεται – συγκεκριμένα για τις 25 Μαΐου – σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Thesseconomy.gr, ο Δήμος Καλαμαριάς για την πραγματοποίηση της ιδιαίτερα δημοφιλούς Ανθοέκθεσης Καλαμαριάς στην πλαζ της Αρετσούς, υπό την προϋπόθεση ότι θα λάβει την απαραίτητη έγκριση-εξαίρεση και με όρους που θα επιτρέπουν την ταυτόχρονη προσέλευση τέτοιου αριθμού πολιτών που δεν θα προκαλεί μεν υγειονομική απειλή, αλλά θα είναι και συμφέρουσα-αποτελεσματική για τους ανθοπαραγωγούς.

Αναλυτικότερα, ο Δήμος Καλαμαριάς έχει ζητήσει – και αναμένει την σχετική απάντηση – να λάβει εξαίρεση ανάλογη με εκείνη που έχει δοθεί για την Ανθοέκθεση Κηφισιάς στην Αθήνα, η οποία ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος» και θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Μαΐου. Με δεδομένο, ωστόσο, ότι ακόμη και στην Ανθοέκθεση Κηφισιάς που έχει στη διάθεσή της πολύ μεγαλύτερη έκταση από αυτήν στην πλαζ της Αρετσούς, υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για τον αριθμό των επιτρεπόμενων (ταυτόχρονα) επισκεπτών, κατά αναλογία δύσκολα θα μπορούσε να επιτραπεί στον συγκεκριμένο χώρο στην Αρετσού η ταυτόχρονη προσέλευση περισσοτέρων των 40 – το πολύ – ατόμων, προοπτική που προβληματίζει για την αποτελεσματικότητα της Έκθεσης.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής, πάντως, όπως διαβεβαιώθηκε αρμοδίως στο Thesseconomy.gr είναι να γίνει η Ανθοέκθεση, γιαυτό και η δημοτική αρχή προσανατολίζεται για τα τέλη Μαΐου – και όχι την τρέχουσα εβδομάδα όπως αρχικά σχεδιαζόταν – και έχει ζητήσει την σχετική εξαίρεση, ώστε να μπορέσει να την διοργανώσει. Εξελίξεις αναμένονται σε κάθε περίπτωση μετά τις 10 Μαΐου, καθώς τότε λήγει το ισχύον ΦΕΚ που αφορά τέτοιες εκδηλώσεις και αναμένεται να εκδοθεί νέο.

Όπως έχει μεταδώσει από τις 17 Απριλίου το Thesseconomy.gr, το 2020 η Ανθοέκθεση Καλαμαριάς δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της πανδημίας αλλά φέτος και στο πλαίσιο και των έργων εξωραϊσμού, που έχει σε εξέλιξη η δημοτική αρχή για την γενικότερη αναβάθμιση της Πλαζ Αρετσούς, ο χώρος της Ανθοέκθεσης ετοιμάζεται κανονικά προκειμένου να πραγματοποιηθεί η Έκθεση εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες και μέτρα και οι ανθοπαραγωγοί έχουν ενημερωθεί σχετικά. Στην Ανθοέκθεση Καλαμαριάς συμμετέχουν ανθοπαραγωγοί από τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και τη Δράμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *