Thursday , 28 March 2024

Για τον κίνδυνο αποκλεισμού μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών από τους πίνακες του ΑΣΕΠ, προειδοποιεί η ΑΔΕΔΥ

Τον κίνδυνο άδικου αποκλεισμού μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών από τους πίνακες του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στη Γενική Αγωγή επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ προειδοποιεί πως ο αποκλεισμός των υποψηφίων θα είναι πολλαπλός και κατάφωρα άδικος ζητώντας την άμεση ένταξη στους πίνακες, πριν από την πρόσληψη των αναπληρωτών, όλων αυτών των περιπτώσεων, στις οποίες οι υποψήφιοι δεν ευθύνονται οι ίδιοι για τον αποκλεισμό τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών διαπίστωσε ότι βρίσκεται στη λίστα απορριπτέων της προκήρυξης 1ΓΕ/2019, μετά την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων της Γενικής Αγωγής. Κύριος λόγος της απόρριψης αποτελεί, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση, η σύγχυση που δημιουργήθηκε σχετικά με την έκδοση και κατάθεση του ηλεκτρονικού παράβολου (αξίας 3€) που απαιτείται για τη συμμετοχή στην προκήρυξη.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αρκετοί ενώ εξέδωσαν παράβολο ηλεκτρονικά, το οποίο και καταχώρησαν στην αίτησή τους, όταν επιχείρησαν να το πληρώσουν ηλεκτρονικά στην Τράπεζα, εκδόθηκε νέο παράβολο, διαφορετικό από εκείνο, που είχαν καταχωρήσει στην αίτησή τους, το οποίο και είχε ακυρωθεί χωρίς να το αντιληφθούν. Άλλοι πάλι δεν κατέβαλαν το παράβολο εξ αιτίας της βεβαιότητας ότι η πληρωμή είχε δρομολογηθεί μέσω τραπέζης, αφού έχοντας συμπληρώσει το ΙΒΑΝ και τους κωδικούς TAXIS τους, πήραν το μήνυμα ότι η αίτησή τους ήταν ενεργή και υποβλήθηκε με επιτυχία με αριθμό πρωτοκόλλου, δίχως να λάβουν ειδοποίηση εκκρεμότητας πληρωμής του παραβόλου.

Σε αυτές τις υποθέσεις η ΑΔΕΔΥ προσθέτει στην ανακοίνωσή της πως υπάρχουν αρκετές ακόμα περιπτώσεις λαθών στην προσμέτρηση των μορίων, αλλά και το μεγάλο ζήτημα του αποκλεισμού των αποφοίτων των διετών Παιδαγωγικών Ακαδημιών και Σχολών Νηπιαγωγών που, δίχως δική τους υπαιτιότητα, δεν είναι κάτοχοι τίτλου εξομοίωσης.

Να σημειωθεί πως απορριπτέοι της προκήρυξης λόγω απλήρωτου παραβόλου με επιστολή τους προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, καταγγέλουν «την ανεπάρκεια του συστήματος ΑΣΕΠ ως προς την ενημέρωση μη ορθά καταχωρημένων στοιχείων» και ζητούν «την ευκαιρία να διορθώσουμε το λάθος του παραβόλου σε ένα χρόνο και όχι σε τρία» καθώς σύμφωνα με την επιστολή τους «δεν έχουμε δικαίωμα υποβολής αίτησης πριν από τα 2 χρόνια».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *