Thursday , 25 April 2024

Γιώργος Γεωργαντάς : «Ύποπτη η προεκλογική περίοδος που γίνονται οι αλλαγές στην δικαιοσύνη»

«Ο πρωθυπουργός έχει παραδεχτεί ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος και για αυτό πάει σε πρόωρες εκλογές. Η συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι μια οιονεί υπηρεσιακή κυβέρνηση» δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς στο radio North, προσθέτοντας « η κυβέρνηση δεν μπορεί να έρχεται μετά την ανακοίνωση για προκήρυξη πρόωρων εκλογών και να θέλει να κάνει μια επιλογή, η οποία είναι τυπικά δικαίωμα της, αλλά ουσιαστικά θα συνοδεύσει την επόμενη κυβέρνηση. Αυτό είναι ηθικά απαράδεκτο».

Ο κύριος Γεωργαντάς τόνισε πως δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι αλλαγές των προσώπων στην ηγεσία της δικαιοσύνης προεκλογικά να πραγματοποιούνται για να προλάβει οι κυβέρνηση υποθέσεις που μπορεί να ανοίξουν σε βάρος της λέγοντας « ο τρόπος, ο χρόνος και η επιμονή της κυβέρνησης για τις αλλαγές αυτές μου δίνει κάθε δικαίωμα να ισχυρίζομαι ότι η κυβέρνηση με σκοπιμότητα το επιδιώκει αυτό».

Ο βουλευτής της ΝΔ σχολιάζοντας τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα υπογράμμισε πως «ασφαλώς και έχουν ιδεολογικό πρόσημο».

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ο κ. Γεωργαντάς είπε « πρέπει να έχει μια ισχυρή εντολή η ΝΔ για να εφαρμόσει αυτά στα οποία δεσμεύετε και νομίζω η διαφορά στις εθνικές εκλογές θα εκπλήξει ακόμη περισσότερο κάποιους».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *