Friday , 19 April 2024

Γιώργος Ορφανός: «Θέλουμε να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη, πρωτεύουσα του αθλητισμού»

Δεκάδες αθλητικές δράσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του συνδυασμού «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιώργου Ορφανού.

Αξιοποιώντας την εμπειρία του ως τέως υφυπουργού Αθλητισμού, ο κ. Ορφανός ανακοίνωσε την θέσπιση του ποδηλατικού γύρου Θεσσαλονίκης, των Ολυμπιακών ημερών, το 2020, χρονιά διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς και την διεξαγωγή διεθνών αγώνων παρκούρ.

Στο πλαίσιο εκδήλωσης για τον αθλητισμό που πραγματοποιήθηκε σε παραλιακό χώρο εστίασης, παρουσία πλήθους κόσμου, ο κ. Ορφανός τόνισε πως πρόθεση του είναι η διεξαγωγή διεθνούς μίτινγκ στίβου και πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου στη Θεσσαλονίκη, η διοργάνωση διεθνούς τουρνουά 3Χ3 μπάσκετ  και αγώνα της International Swimming League στο Εθνικό κολυμβητήριο.

Επιπλέον, ο κ. Ορφανός ανακοίνωσε τη δημιουργία δημοτικών γυμναστηρίων σε κτίρια του δήμου Θεσσαλονίκης, την εγκατάσταση υπαίθριων πάρκων γυμναστικής στην παραλία, στο Σέϊχ Σου και στην Ξηροκρήνη καθώς και την κατασκευή παιδικής χαράς για ΑΜΕΑ.

«Εκείνο που θέλουμε να πετύχουμε είναι να δώσουμε μια νέα ώθηση στον αθλητισμό, με δράσεις οι οποίες θα προσελκύσουν διάσημους αθλητές και θα κάνουν τη Θεσσαλονίκη επίκεντρο των γεγονότων», τόνισε ο κ. Ορφανός.       

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *