Thursday , 22 February 2024

Γιώργος Ορφανός: «Ο Δήμος που ονειρεύεστε είναι εδώ. Το έχουμε αποφασίσει»

Την αμέριστη στήριξή τους στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργο Ορφανό, εξέφρασαν εκπρόσωποι φορέων που επιτελούν τεράστιο κοινωνικό έργο.

Kατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε ο συνδυασμός, εξέφρασαν τη σιγουριά τους ότι ο Γιώργος Ορφανός θα είναι δίπλα τους και ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια ο ίδιος και η οικογένειά του.

Τόνισαν ότι με το Γιώργο Ορφανό στη διοίκηση του δήμου θα έχουν έναν άνθρωπο, ο οποίος θα έχει τη διάθεση να ακούσει ανά πάσα στιγμή τα προβλήματά τους και να αναζητήσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Υπογράμμισαν ότι ο φίλος τους Γιώργος Ορφανός έχει δείξει εμπράκτως την ανθρωπιά του από όλες τις θέσεις ευθύνης που ανέλαβε.

Οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων παρουσίασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία άκουσε και κατέγραψε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.


«Είσαι φίλος μας, μάς στηρίζεις»


Τη σιγουριά του ότι θα κάνει, ό,τι περνάει από το χέρι του ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, για να συνδράμει στο έργο του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, κάτι που έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, τόνισε απευθυνόμενος στο Γιώργο Ορφανό ο πρόεδρος του συλλόγου, Σταύρος Τσιφλίκης. «Είσαι φίλος για εμάς. Σε γνωρίζουμε πάρα πολλά χρόνια και είμαι σίγουρος ότι θα κάνεις, ό,τι περνάει από το χέρι σου. Είσαι δίπλα μας, μάς στηρίζεις», τόνισε ο κ. Τσιφλίκης.

Από την πλευρά της η Νέλη Ζήκα, εκπρόσωπος της Λέσχης Θεσσαλονίκης και του Ομίλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης, ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι «μελλοντικέ δήμαρχε, αγαπητέ φίλε Γιώργο, είμαι σίγουρη ότι θα έχουμε εξαιρετική συνεργασία», ενώ η Χαρούλα Φακίδου – Σαββαΐδου, πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Θεσσαλονίκης, τόνισε ότι «από τη θέση του δημάρχου είμαστε σίγουροι ότι η πόρτα σου θα είναι ανοιχτή για όλα τα σωματεία».

Συγκίνηση σκόρπισε στην αίθουσα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών Παραρτήματος Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Αυγουστίδης. Τόνισε, ότι «θα πρέπει να γίνουν ορατά από όλους τα άτομα με αναπηρία». Παράλληλα, παρουσίασε το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη, το οποίο είναι η πολύ δύσκολη προσβασιμότητα σε πολλούς χώρους, αλλά και στα πεζοδρόμια.

Απευθύνθηκε στο Γιώργο Ορφανό ως «αγαπητέ Γιώργο, αγαπητέ δήμαρχε» και σημείωσε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να πάει στο σχολείο του γιου του, γιατί το κτίριο δεν έχει προσβασιμότητα για άτομα με αναπηρίες.
«Αγαπώ τον Γιώργο Ορφανό, διότι πολλές φορές μας στήριξε με την καρδιά του», τόνισε με πλατιά χαμόγελα η εκπρόσωπος του αθλητικού συλλόγου για άτομα με αναπηρίες «Οδυσσέας», Ελένη Νεράντζη, ενώ ο Γιάννης Καστούρας, παρουσίασε τη δράση του «Μετάβασις», που παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρίες.

Η αντιπρόεδρος του «Ασύλου του Παιδιού», Μαίρη Πούλιου, τόνισε ότι πάντοτε ο Γιώργος Ορφανός και η οικογένειά του στηρίζουν το έργο του ιδρύματος, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Μακεδονίας – Θράκης, Παύλος Σταματίδης υπογράμμισε ότι «στηρίζω τον Γιώργο Ορφανό, διότι είναι ο πρώτος που επισκέφθηκε την Ίμβρο από τους πολιτικούς. Σας εγγυώμαι ότι θα κάνει πράξη το σύνθημα «το είπαμε, θα το κάνουμε».

Παράλληλα, η εκπρόσωπος του Κέντρου ΑΜΕΑ «Ο Σωτήρ», Ελένη Καρακίτσιου, σημείωσε, ότι «πιστεύουμε ότι ως αυριανός δήμαρχος θα είσαι δίπλα μας. Το έχεις αποδείξει ότι είσαι δίπλα στις ευάλωτες ομάδες».

Τέλος, η πρόεδρος της Μέριμνας του Παιδιού, Αίγλη Τσανακτσίδου, παρουσίασε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της γραφειοκρατίας τα ιδρύματα και ζήτησε από τον Γιώργο Ορφανό να είναι πάντοτε κοντά σε αυτά.

«Τις τελευταίες ημέρες της προεκλογικής περιόδου αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με θέματα πιο ανθρώπινα, θέματα κοινωνικά, ευαίσθητα, που βγάζουν το καλύτερο εαυτό όλων μας. Αποφασίσαμε να συζητήσουμε με συλλόγους, που έχουν κοινωνική δράση, φροντίδα, στόχευση και παράγουν αποτέλεσμα. Γνωρίζω τα προβλήματά τους, διότι έχω συνεργαστεί πολλά χρόνια μαζί τους. Θα ήθελα να κρατήσουμε τη φράση “τα άτομα με αναπηρία είμαστε αόρατοι”. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια μας, αλλά να δίνουμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους τη μάχη. Ο δήμος που ονειρεύεστε, είναι εδώ. Το έχουμε αποφασίσει», υπογράμμισε ο Γιώργος Ορφανός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *