Sunday , 26 May 2024

Γιώργος Ορφανός: «Στόχος μου είναι να συνενώσουμε δυνάμεις και να βρούμε κοινές κατευθύνσεις»

Έκκληση στους πολίτες να μπουν στη μάχη για μία καθαρή Θεσσαλονίκη απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης και επικεφαλής της παράταξης «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Γιώργος Ορφανός, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open σε debate μεταξύ υποψηφίων για το δήμο Θεσσαλονίκης.
 Όπως είπε, το θέμα της καθαριότητας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την παράταξή του και σημείωσε ότι το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου επαρκεί και είναι αποτελεσματικό, απλά χρειάζεται την κατάλληλη διοικητική οργάνωση.
«Θα μπούμε στη μάχη για ανακύκλωση, κομποστοποίηση, για να πιάσουμε τους δύο στόχους που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να φτάσει πάνω από το 55% το ποσοστό των απορριμμάτων που ανακυκλώνονται. Ένα κομμάτι από αυτό θα το κάνουμε βιοαέριο, με αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους καθαριότητας και ουσιαστικά την επιστροφή των χρημάτων στους πολίτες. Πρέπει να δημιουργηθεί νέα κουλτούρα για τα απορρίμματα στους πολίτες. Θα κάνουμε συζητήσεις, για το πώς θα κινηθούμε τα επόμενα χρόνια στο θέμα των απορριμμάτων, όχι μόνο στα σχολεία για τη νέα γενιά, αλλά και σε όλες τις γειτονιές», σημείωσε ο Γιώργος Ορφανός.
 

ΟΑΣΘ

 
Αναφερόμενος στο θέμα των αστικών συγκοινωνιών και στον ΟΑΣΘ ο κ. Ορφανός υπογράμμισε ότι δικαίως διαμαρτύρονται οι πολίτες αφού μετά την κρατικοποίηση του οργανισμού ο μέσος όρος αναμονής στις στάσεις από τα 7 λεπτά αυξήθηκε στα 22 λεπτά.
 Για τη βελτίωση της αστικής συγκοινωνίας, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε ότι θα φροντίσει, ώστε να παραμένουν ανοιχτές οι λεωφορειολωρίδες στους κεντρικούς οδικούς άξονες αλλά θα προχωρήσει και σε διανοίξεις δρόμων, όπως την Μιχαήλ Ψελλού, την Κωλέττη και την Αγίου Δημητρίου.
«Έχουμε σχεδιάσει λύσεις, ώστε οι πολίτες να μη φέρνουν το αυτοκίνητό τους στο κέντρο και θα εκμεταλλευθούμε χώρους στάθμευσης. Η ανάπλαση της ΔΕΘ μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, όπως και το λιμάνι», είπε ο Γιώργος Ορφανός.
 

Ασφάλεια

 
Για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών ο επικεφαλής του συνδυασμού «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» ανέφερε ότι θα προχωρεί σε δυναμικές παρεμβάσεις στην κεντρική εξουσία και θα επιδιώξει τη συνεργασία μεταξύ της ΕΛΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας.
«Πρέπει να καθαρίσουμε τα σημεία που τείνουν να γίνουν άβατο, όπως τη Ροτόντα, την πλατεία Ναυαρίνου και το πάνω τμήμα της Αριστοτέλους. Θα συζητήσουμε και για το χώρο του πανεπιστημίου, το οποίο έχει γίνει ορμητήριο κακοποιών στοιχείων. Πρώτα απ’ όλα θα τοποθετήσουμε παντού φωτισμό τύπου Led, ο οποίος δε θα καταστρέφεται, ώστε να μπορεί να κυκλοφορήσουν οι πολίτες χωρίς να φοβούνται. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα κινηθούμε», σημείωσε ο  κ.Ορφανός.
 

«Απαράδεκτη η συμφωνία των Πρεσπών»


Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε ως απαράδεκτη τη συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι αφήνει κατάλοιπα στις επόμενες γενιές.
 «Τα δώσαμε όλα, όπως εθνότητα και γλώσσα και δεν πήραμε τίποτα. Ο δήμος Θεσσαλονίκης δε θα ενστερνιστεί τη συμφωνία των Πρεσπών. Σε αυτό σημαντικό ρόλο θα παίξει και το ψηφιακό μουσείο για το Μέγα Αλέξανδρο που εξήγγειλα. Με αυτό θα αποκρούουμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση και όσοι το επισκέπτονται θα μαθαίνουν την αλήθεια. Οι πολίτες έδειξαν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών», τόνισε ο  κ. Ορφανός.
Σε ό,τι αφορά τις βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού του ο Γιώργος Ορφανός, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του να γίνει η Θεσσαλονίκη τουριστικός προορισμός 365 μέρες το χρόνο (Destination Thessaloniki), αλλά και να μετατραπεί το λιμάνι της σε σημείο εκκίνησης κρουαζιέρας (Home Port). Είπε ακόμα ότι θα ενισχύσει τη νεανική επιχειρηματικότητα, θα προχωρήσει σε περαιτέρω αξιοποίηση της νέας παραλίας και θα διοργανώσει διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *