Saturday , 20 April 2024

”Γκρίνια” ΔΝΤ για μισθούς και συντάξεις

Η ανάπτυξη στην Ελλάδα είναι κατώτερη των προσδοκιών για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο σημειώνει τα αδύναμα σημεία της ελληνικής οικονομίας. Το Ταμείο επανέρχεται στις βασικές θέσεις του για την ελληνική οικονομία: το χρέος θα είναι μη βιώσιμο από το 2032 και μετά, η φορολογική βάση θα πρέπει να διευρυνθεί και το κράτος πληρώνει πολλά για συντάξεις και μισθούς στον Δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ, η ανάπτυξη θα βρίσκεται στο 1,8% για το 2019, ενώ θα ανέβει στο 2,3% το 2020 αλλά στη συνέχεια θα αρχίσει να μειώνεται και πάλι. Η εκτίμηση είναι ότι θα βρίσκεται στο 2% για το 2021 και στο 1,4% το 2022.

«Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας συνεχίζεται αλλά απέχει πολύ από τις προσδοκίες. Η νέα κυβέρνηση που εκλέχθηκε τον Ιούλιο δεσμεύθηκε να ακολουθήσει αναπτυξιακές πολιτικές ενώ παράλληλα θα τηρεί τις δεσμεύσεις της για δημοσιονομικές και διαρθρωτικές πολιτικές έναντι των κρατών μελών της ευρωζώνης. Αλλά η ικανότητα της να ξεπεράσει τα κεκτημένα συμφέροντα δεν έχει ακόμη δοκιμαστεί», αναφέρει μεταξύ άλλων το ΔΝΤ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *