Monday , 22 July 2024

Γλυκά Νερά: “Εντάξει εγώ το έκανα” – Στον εισαγγελέα σήμερα για να απολογηθεί ο δολοφόνος της Καρολάιν, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Μέσα σε ένα γραφείο στο Ανθρωποκτονιών στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, παρουσία δύο ψυχολόγων (ένός άνδρα και μιας γυναίκας), πέρασε τη νύχτα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος. Ο άνθρωπος που μέσα σε λιγότερο από 40 ημέρες άλλαξε τρεις φορές προσωπείο και από στοργικός πατέρας και σύζυγος, μεταμορφώθηκε σε δήθεν θύμα αλλοδαπών ληστών, για να καταλήξει σε έναν σκληρό δολοφόνο που έπνιξε τη σύζυγό του και το σκυλάκι της, για να καλύψει το ανοσιούργημά του.

Μετά την 8ωρη απολογία του, κατέρρευσε, συνειδητοποιώντας σιγά-σιγά το κακό που έχει κάνει. Μέχρι την στιγμή που έφθανε στην Αλόννησο το ελικόπτερο της Αστυνομίας, ήταν σίγουρος ότι είχε κάνει το τέλειο έγκλημα, όταν όμως τον πλησίασαν, κατάλαβε ότι είχε γραφτεί το φινάλε στο θρίλερ που ο ίδιος είχε σκηνοθετήσει και ερμήνευε για 37 ολόκληρες ημέρες με αριστοτεχνικό τρόπο τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε δώσει στον εαυτό του.

Έτσι, όταν έβγαινε από το ασανσέρ του 11ου ορόφου για να πάει στα γραφεία του Ανθρωποκτονιών, γνώριζε ότι αυτή τη φορά οι αστυνομικοί δεν θα πίστευαν το παραμύθι που θα τους… ξεφούρνιζε. Μπαίνοντας στην αίθουσα ανακρίσεων, κατάλαβε ότι δεν θα μιλούσε με τους αστυνομικούς ως μάρτυρας, αλλά ως κατηγορούμενος. Και μετά τις πρώτες κουβέντες που έκανε με τους αστυνομικούς, με τους οποίους είχε χτίσει σχέση εμπιστοσύνης και είχαν σχεδόν καθημερινή επικοινωνία, έσπασε και τα είπε όλα: «Εντάξει εγώ το έκανα. Θα σας τα πω όλα με λεπτομέρειες» είπε και ξεκίνησε την απολογία του, μιλώντας για τον έρωτά του με την Καρολάιν, που κατέληξε τον τελευταίο χρόνο σε καθημερινούς καβγάδες, τους φόβους του ότι θα τον εγκατέλειπε, παίρνοντας μαζί το παιδί, το μοιραίο βράδυ, όταν έχασε τον έλεγχο, την στιγμή που η 20χρονη πέταξε την 11 μηνών Λυδία στην κούνια και του είπε να φύγει από το σπίτι, ζητώντας να χωρίσουν.

Περιέγραψε με λεπτομέρειες πως της έκλεισε το στόμα και την πίεζε στο μαξιλάρι, μέχρι που αρχικά λιποθύμησε και στη συνέχεια ξεψύχησε, αλλά και το πώς έπνιξε με τα χέρια του το 7 μηνών κουτάβι για να ενισχύσει την εκδοχή της ληστείας.

Μέχρι και ότι την κάρτα μνήμης την έσπασε και την πέταξε στην τουαλέτα, ενώ αναφέρθηκε και στο πως έστησε το σκηνικό της ληστείας και στο πως δέθηκε και φιμώθηκε. «Άρχισε να μιλάει γιατί είχε συνειδητοποιήσει ότι γνωρίζαμε τα πάντα. Δεν χρειάστηκε καν να του παρουσιάσουμε τα ακλόνητα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για το κινητό, τις κάμερες, το smartwatch της Καρολάιν.

ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

“Η υπόθεση αυτή μοιάζει πάρα πολύ με την υπόθεση Πιστόριους. Πέσαμε μέσα όχι γιατί το βάλαμε στα ζάρια, είμασταν σίγουροι ότι το έγκλημα θα εξιχνιαστεί. Υπήρχαν πολλά κενά στην υπόθεση” είπε ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αττικής Γιώργος Καλιακμάνης μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης και την εκπομπή ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ με τον Βασίλη Κοντογουλίδη. Ο κ. Καλιακμάνης περιέγραψε τι είδαν οι αστυνομικοί όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι. Όπως είπε “στις 6.15 το πρωί είπε ότι κάλεσε με τη μύτη και αυτό ήταν ένα από τα ερωτήματα. Ο συνάδελφος που πήρε το μωρό αγκαλιά, τα δάχτυλά του ήταν ελεύθερα είπε ότι πήρε με τη μύτη, όπως τον είδαμε δεμένο είχε τη δυνατότητα να πάρει με τα δάχτυλα. Από την πρώτη στιγμή τον υποψιαστήκαμε. Όταν τον έλυσαν είδαν μια περίεργη ψυχρότητα. Μας έκανε εντύπωση ο τρόπος αντιμετώπισης του θανάτου της συζύγου αλλά ποτέ δεν μπορείς να μιλήσεις με σιγουριά. Ομολόγησε και είναι θέμα ωρών η μεταγωγή του στον ανακριτή. Οι αστυνομικοί ήταν μάρτυρες του τόπου του εγκλήματος, δεν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες”.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καλιακμάνης, το σπίτι είχε κάποια στοιχεία που δεν τους άρεσαν, ο τρόπος που ήταν τα πράγματα πεσμένα μετά από διάρρηξη. “Όλο αυτό ήταν πολύ καλά σχεδιασμένο στο μυαλό του μετά και από αυτό που του είχε πει ο εκπαιδευτής του. Αυτό που έστησε μετά το φόνο το έστησε τόσο καλά και δεν έπεσε σε αντιφάσεις και έλεγε την ίδια ιστορία και για αυτό είπε ότι λιποθύμησε τάχα και δεν θυμόταν τι έγινε κάθε φορά που τον ρωτούσαν οι αξιωματικοί και βρισκόταν σε αδιέξοδο”.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος  αναμένεται να περάσει το κατώφλι του εισαγγελέα για να απολογηθεί. Στις 15:30 η ΕΛ.ΑΣ θα κάνει επίσημες ανακοινώσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *