Thursday , 28 March 2024

Γονείς εναντίον ιδιοκτητών ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων για την καταβολή διδάκτρων…στο ακέραιο(!), εν μέσω κορωνοϊού

Του Γ. Κατσιάνη

Αποφασισμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εμφανίζονται πολλοί γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, εξαιτίας της ανάλγητης στάσης ορισμένων ιδιοκτητών, οι οποίοι ζητούν καταβολή των διδάκτρων στο…ακέραιο.

Παρά το γεγονός ότι τα σχολεία έκλεισαν στις 11 Μαρτίου, οι ιδιοκτήτες θεωρούν ότι οι μόνες υπηρεσίες που δεν θα χρεωθούν, τόσο για τον προηγούμενο, όσο και για τον τρέχον μήνα είναι η μεταφορά, η σίτιση και οι απογευματινές δραστηριότητες, όπως άλλωστε προβλέπεται και στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.  

«Την στιγμή που οι επιχειρήσεις μας δεν έχουν ενταχθεί στα μέτρα στήριξης και συνεχίζουμε να πληρώνουμε κανονικά το εκπαιδευτικό προσωπικό, έχουμε πάρει την απόφαση να καταβληθούν κανονικά τα δίδακτρα του Μαρτίου», δήλωσε ιδιοκτήτης ιδιωτικού σχολείου της Θεσσαλονίκης.

Αντιδρούν οι γονείς

Όπως είναι φυσικό, αυτό  έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των γονέων, οι οποίοι ζητούν να υπάρξει αναλογική χρέωση των υπηρεσιών που παρέχονται αυτό το διάστημα στα ιδιωτικά σχολεία και στα φροντιστήρια και όχι καταβολή των διδάκτρων, χωρίς περικοπές.

«Κάποιοι γονείς είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη καθώς θεωρούν άδικο, την στιγμή που δεν εργάζονται και δεν έχουν λάβει ακόμα και την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 ευρώ να πληρώσουν κανονικά», δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να εκδώσει, τις επόμενες ημέρες, διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με την χρέωση των υπηρεσιών που παρέχουν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *