Thursday , 25 April 2024

Γυμναστές μετατράπηκαν σε…personal trainers και έκαναν «χρυσές δουλειές», την περίοδο της καραντίνας!

Του Γ. Κατσιάνη

Personal trainers που έκαναν γυμναστική σε πελάτες τους, μέσω διαδικτύου αλλά και σε δημόσιους χώρους (πάρκα) και αθλητικοί σύλλογοι που λειτουργούσαν παράνομα σε υπόγεια πολυκατοικιών, κατά την περίοδο της καραντίνας!

Αυτά είναι ορισμένα από τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν το προηγούμενο διάστημα, γεγονός που όπως καταγγέλλουν επαγγελματίες του κλάδου, δημιούργησε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε ένα χώρο όπου απασχολεί σήμερα χιλιάδες εργαζόμενους.

«Υπήρξαν τουλάχιστον 20 καταγγελίες, τις τελευταίες ημέρες για χώρους όπου λειτουργούσαν παράνομα και γυμναστές που εργάζονταν, παρά την σχετική απαγόρευση», κατήγγειλε ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης, Κώστας Φακής.      

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις παρενέβη η αστυνομία, η οποία επέβαλλε και πρόστιμα (5.000 ευρώ) στους παραβάτες.

«Κάποιοι ήταν τόσο θρασείς που αναρτούσαν στο facebook τις υπηρεσίες άθλησης που παρείχαν παράνομα», σημείωσε ο κ. Φακής.

«Βαρόμετρο» ο Σεπτέμβριος

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα, μιας και τα γυμναστήρια επαναλειτουργούν από την προσεχή Δευτέρα 15 Ιουνίου, ο κ. Φακής επισήμανε πως η ζημιά που έχουν υποστεί οι επαγγελματίες του κλάδου είναι ανυπολόγιστη.

«Έχουμε χάσει τους καλύτερους μήνες της περιόδου (Μάρτιος-Μάϊος) και καλούμε να διαχειριστούμε τις απώλειες του πρώτου εξαμήνου», υπογράμμισε ενώ χαρακτήρισε τον Σεπτέμβριο, «βαρόμετρο» για την βιωσιμότητα των γυμναστηρίων.

«Επιτέλους, ο  ΦΠΑ θα πρέπει να μειωθεί στο 6% από το 13%, όπως ισχύει και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε», σημείωσε.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *