Thursday , 28 March 2024

Γ.Γεραπετρίτης: “Σκοπός μας είναι και εντός του Μαρτίου να μπορέσουμε να ανοίξουμε σταδιακά την αγορά και την κοινωνία” – Με φυσική παρουσία στα καταστήματα

“Σκοπός μας είναι και εντός του Μαρτίου να μπορέσουμε να ανοίξουμε σταδιακά την αγορά και την κοινωνία. Θέλει μια τελευταία μεγάλη προσπάθεια, είναι μια μάχη με τον χρόνο” τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης σε σημερινές του δηλώσεις στον τηλεοπτικό MEGA, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η λογική των τελευταίων μέτρων ήταν να κλείσουν κάποια παράθυρα κινητικότητας. Ερωτηθείς πάντως εάν υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης του lockdown και μετά την Καθαρά Δευτέρα απάντησε πως “είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί επίκαιρα”.

Για την 25η Μαρτίου είπε ότι η αίσθησή του και η επιθυμία της Κυβέρνησης είναι “να μπορέσουμε να είμαστε πιο ανοιχτοί ως κοινωνία και ως αγορά”, επισημαίνοντας ότι εκείνο που είναι ανησυχητικό είναι η βρετανική μετάλλαξη.

Για το λιανεμπόριο ο κ.Γεραπετρίτης είπε πως το άνοιγμά του θα γίνει “με πολύ αυστηρούς όρους, με μέτρα πρόληψης και προφύλαξης αλλά να ανοίξουν κανονικά, με φυσική παρουσία στο κατάστημα και το οποίο θα γίνει με ένα σύστημα το οποίο θα ελέγχει κατά το δυνατόν την κινητικότητα, θα εξασφαλίζει την τήρηση των μέτρων και θα έχει ένα περιβάλλον σχετικών περιορισμών”. Σημείωσε, επίσης, πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι το λιανεμπόριο αποτέλεσε υπερμεταδότη του ιού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *