Friday , 26 April 2024

Γ. Καραγιαννίδης στην TV100: “Προβλήματα στη βιομηχανία αυτοκινήτων, smartphones και tablets από την έλλειψη microchips”

Την πεποίθηση ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο χρόνια μετά το τέλος της πανδημίας για να αποκατασταθεί το πρόβλημα της έλλειψης ημιαγωγών (microchips) στην παγκόσμια αγορά, εξέφρασε ο καθηγητής Ψηφιακών Συστημάτων του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΑΠΘ, Γιώργος Καραγιαννίδης.

Μιλώντας στα «Γεγονότα στις 8.30» της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100, ο κ. Καραγιαννίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο και αφορούν προϊόντα ημιαγωγών, όπως είναι οι μνήμες και οι επεξεργαστές, τα πιο βασικά στοιχεία των περισσοτέρων ψηφιακών συσκευών».

Η τεράστια ζήτηση smartphones, tablet και παιχνιδομηχανών εν μέσω της πανδημίας σε συνδυασμό με την ύπαρξη νέων τεχνολογιών όπως το 5G αλλά και της μεγάλης ξηρασίας που επικρατεί στην Ταϊβάν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, είχαν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία τεράστιων ελλείψεων σε προϊόντα microchips.

«Επηρεάστηκαν όλες οι βιομηχανίες ψηφιακών συστημάτων, κυρίως όμως έχουμε προβλήματα στη βιομηχανία αυτοκινήτων, οι παραλαβές των οποίων πάνε για μετά το ’22. Έχουμε θέματα με τις βιομηχανίες στα smartphones και τα tablet, μάλιστα η Apple και η Samsung αναγκάστηκαν να αναβάλλουν την παρουσίαση καινούριων μοντέλων», υπογράμμισε ο κ.Καραγιαννίδης.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης:  O Γ.  Καραγιαννίδης στην TV100

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *