Tuesday , 16 April 2024

Γ.Μασούτης:”Χρειάζεται να γίνει έλεγχος στους παρόχους ενέργειας. Εξαφανίζουν τα κέρδη των επιχειρήσεων”

«Χρειάζεται να γίνει έλεγχος στους παρόχους ενέργειας. Δεν έχουν που να κρύψουν τα κέρδη τους. Από την άλλη εξαφανίζουν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Το θέμα της ενέργειας καίει όλη την επιχειρηματική κοινότητα η οποία κινδυνεύει σχεδόν σε όλους τους κλάδους να απωλέσει την κερδοφορία της», τόνισε απευθυνόμενος στους Υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) Γιάννης Μασούτης, κατά τη διευρυμένη συνεδρίαση της ΚΕΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο της Πιερίας.

Αν οι ανατιμήσεις ήταν της τάξης του 10% – 20%, συνέχισε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΘ, θα μπορούσαμε να περιοριστούμε σε μέτρα εξοικονόμησης, αλλά καμία εξοικονόμηση δεν μπορεί να καλύψει το δεκαπλασιασμό των τιμών και πρόσθεσε: «Όλοι πρέπει να προσαρμόσουμε την κατανάλωσή μας. Και οι περισσότεροι ήδη το κάνουμε. Η αλήθεια είναι ότι χωρίς τις επιδοτήσεις, χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά θα είχαν οδηγηθεί στη χρεοκοπία και στη φτώχεια».

Αναλαμβάνω το ρόλο να σας επισημάνω ότι δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος ώστε να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν το ενεργειακό κόστος» ανέφερε – σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΚΕΕΕ – στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση της οικονομίας λόγω της διεθνούς ύφεσης είναι δύσκολη αλλά η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Δίνονται κίνητρα για τη συνεργασία και την συγχώνευση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να σταθούν στον ανταγωνισμό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις λαμβάνονται σχεδόν στο σύνολό τους έπειτα από υποδείξεις των Επιμελητήριων.

«Αρχές του χρόνου αλλάζει το καθεστώς τιμολόγησης ηλεκτρικής ενέργειας με αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την τελική τιμή ηλεκτρισμού» δήλωσε η ευρωβουλευτής, κ. Μαρία Σπυράκη, η οποία παραδέχθηκε ότι η Ευρώπη έλαβε την απόφαση με καθυστέρηση.

Αμέσως μετά το συμβούλιο ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ , Γιάννης Μασούτης, ο κ. Σταϊκούρας, τοπικοί βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Πιερίας και οι πρόεδροι των Επιμελητήριων της Διευρυμένης Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ εγκαινίασαν την 11η Εμπορική και Βιοτεχνική Έκθεση Πιερίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *