Friday , 29 March 2024

Γ.Οικονόμου: “Η στήριξη για τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου θα ενισχυθεί”

Όχι απλώς θα συνεχιστεί η οριζόντια στήριξη για τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, αλλά θα ενισχυθεί, τόνισε ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα.

Η Κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ.Οικονόμου, θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να μετριάσει τις επιπτώσεις των ανατιμήσεων.

Σε ό,τι αφορά στην τιμή της βενζίνης τόνισε ότι «έχει ξεφύγει επικίνδυνα» επισημαίνοντας ότι δε θα μείνει έξω από το πεδίο των κυβερνητικών παρεμβάσεων, «πάντοτε στο πλαίσιο λελογισμένων κινήσεων», επιβεβαιώνοντας τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρας, ο οποίος μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις στις τιμές των καυσίμων.

Σύμφωνα με την “Καθημερινή”, στο μεταξύ, στο πακέτο στήριξης της κυβέρνησης θα περιλαμβάνεται και η επιδότηση για τη βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης. Η ελάφρυνση δε θα αφορά στην οριζόντια μείωση φόρου, λόγω του δημοσιονομικού κόστους, αλλά θα στοχεύει στους οικονομικά ασθενέστερους.

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί η έκτακτη καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στα νοικοκυριά, η λεγόμενη «επιταγή ακρίβειας». «Ένα μεγάλο κομμάτι των απωλειών να αντικατασταθούν και θα δοθεί η δυνατότητα στα νοικοκυριά να αντεπεξέλθουν στις ανατιμήσεις», επισήμανε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *