Thursday , 28 March 2024

Γ.Οικονόμου: Σε τρεις άξονες τα μέτρα στήριξης – Αύριο ή μεθαύριο οι ανακοινώσεις

Σε τρεις άξονες θα αρθρώνονται οι κυβερνητικές παρεμβάσεις-μέτρα στήριξης που θα ανακοινώσει η Κυβέρνηση ως «ανάχωμα» στην ακρίβεια και τις ενεργειακές ανατιμήσεις, όπως δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Οι εν λόγω ανακοινώσεις, όπως ανέφερε, θα γίνουν αύριο ή μεθαύριο.

Οι τρεις άξονες των μέτρων, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, θα είναι

-Συνέχιση της υποστήριξης για τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου. Όπως ανέφερε, γίνεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο ενισχυμένη και ουσιαστική η βοήθεια.

-Οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων και αδύναμων πολιτών για να αντιμετωπίσουν το κύμα της ακρίβειας.

-Παρέμβαση στα καύσιμα, ώστε οι πολίτες να πληρώνουν σε τιμή χαμηλότερη από εκείνη που αναγράφεται στην αντλία. Όπως διευκρίνισε ο κ. Οικονόμου, θα υπάρχουν και εκεί εισοδηματικά κριτήρια, ωστόσο θα είναι πιο διευρυμένα από τα κριτήρια που θα υπάρχουν για την οικονομική ενίσχυση των πιο ευάλωτων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μάλιστα δεν διέψευσε τις πληροφορίες ότι το εισοδηματικό όριο για το εν λόγω μέτρο θα είναι της τάξης των 25.000-30.000 ευρώ ετησίως. 

“Δεν θα είναι ούτε δύσκολος ούτε σαν άσκηση “πυρηνικής φυσικής”, ούτε πολύπλοκος ο τρόπος που θα δίνεται αυτή η ενίσχυση. Ο κόσμος θα πληρώνει ικανοποιητικά φθηνότερα τα καύσιμα από όσο αναγράφεται στην αντλία, αυτό πρέπει να συγκρατήσουν αυτήν την στιγμή οι πολίτες”, σημείωσε ο κ.Οικονόμου και πρόσθεσε: “Επιχειρούμε να κάνουμε μια παρέμβαση και στα επαγγελματικά, διότι και αυτός ο κόσμος που παράγει πιέζεται. Ό,τι είναι δυνατόν να γίνει, θα γίνει”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *