Thursday , 25 April 2024

Δέκα χρόνια αναμονή για την Περιφερειακή Οδό Κατερίνης!

Του Γ. Κατσιάνη

Χρειάστηκε να περάσουν 10 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί η κατασκευή της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης.

Η κατασκευή του έργου, συνολικού μήκους 10,3 χιλιομέτρων άρχισε το 2013 και προέβλεπε τη δημιουργία δυο λωρίδων κυκλοφορίας και μιας λωρίδας εκτάκτου ανάγκης (ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση με διαχωριστική νησίδα.

Στις 25 Νοεμβρίου του 2019 υπογράφηκε σύμβαση με νέο ανάδοχο την κοινοπραξία ΤΕΚΑΛ-ΠΕΤΡΗΣ, η οποία καλούνταν σε διάστημα 40 μηνών να ολοκληρώσει και να παραδώσει το έργο.

Οι κόμβοι

Στη σύμβαση με το νέο ανάδοχο, προϋπολογισμού 15,4 εκατ. ευρώ προβλέπονταν και η δημιουργία τεσσάρων κόμβων στα εξής σημεία:

-Διασταύρωση της περιφερειακής οδού με την παλιά εθνική οδό (ΠΕΟ) 13 προς Αγ. Δημήτριο – Ελασσόνα (κόμβος Κ2),

-Διασταύρωση της περιφερειακής οδού με την επαρχιακή οδό 4 προς νοσοκομείο-Ν.Κεραμίδι (κόμβος Κ3),

-Διασταύρωση της περιφερειακής οδού με την επαρχιακή οδό 2 προς Γανόχωρα (κόμβος Κ4) και διασταύρωση της περιφερειακής οδού με την παλιά εθνική οδό (ΠΕΟ) 1 Κατερίνης-Θεσσαλονίκης (κόμβος Κ5).

Ωστόσο, οι προσφυγές ομάδας κατοίκων του οικισμού Ανδρομάχης στη δικαιοσύνη είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθεί καθυστέρηση ως προς την έγκαιρη ολοκλήρωση των εργασιών στον Κ2, παρά το γεγονός ότι η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κατέβαλλε τις αποζημιώσεις από τις απαλλοτριώσεις.

“Υπολείπεται ένα τμήμα, μήκους 200 μέτρων για να παραδοθεί το έργο και θεωρούμε ότι τις επόμενες ημέρες θα αποχωρίσουν ορισμένοι απ’ όσους προσέφυγαν”, δήλωσε στο thesseconomy.gr ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρις Μπίλλιας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *