Wednesday , 11 March 2026

Δήμος Θεσσαλονίκης: Η νέα «έξυπνη» εφαρμογή chatbot λειτουργεί στην ιστοσελίδα του

Η «έξυπνη» εφαρμογής chatbot λειτουργεί πλέον στην ιστοσελίδα του δήμου Θεσσαλονίκης thessaloniki.gr. «Η νέα αυτή εφαρμογή εντάσσεται σε μια συνολική προσπάθεια ψηφιακής αναβάθμισης του δήμου, προκειμένου να γίνει ακόμη πιο εύκολη η πρόσβαση των πολιτών και επισκεπτών στις υπηρεσίες του δήμου», διευκρίνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

«Πληροφορίες και απαντήσεις χωρίς καθυστέρηση»
«Με το νέο chatbot στο thessaloniki.gr κάθε δημότης μπορεί άμεσα και απλά να βρίσκει πληροφορίες και να εξυπηρετείται χωρίς καθυστερήσεις. Επενδύουμε σε λύσεις που κάνουν την καθημερινότητα ευκολότερη, με διαφάνεια, αξιοπιστία και σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα» πρόσθεσε ο δήμαρχος. Και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνέπεια της διοίκησης στην ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων, επισημαίνοντας ότι «ήδη λειτουργούν εφαρμογές που αξιοποιούνται από χιλιάδες πολίτες, όπως το ‘Βελτιώνω την πόλη μου’, το ‘Φροντίζω την πόλη μου’ και το ‘Συμμετέχω στην πόλη μου’».

Διευκρινίσεις από τον αντιδήμαρχο Ψηφιακής Πολιτικής
Στα βασικά χαρακτηριστικά της νέας εφαρμογής αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής, Διοικητικής Αναδιάρθρωσης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Κωνσταντίνος Βασιλόπουλος κάνοντας λόγο για μια σημαντική καινοτομία για τον δήμο. Όπως είπε, «ο νέος ψηφιακός βοηθός είναι ένα chatbot τεχνητής νοημοσύνης με δυνατότητες επεξεργασίας φυσικής γλώσσας, ώστε ο χρήστης να ρωτά με απλό, καθημερινό τρόπο ότι τον ενδιαφέρει. Η εφαρμογή κατευθύνει άμεσα τον πολίτη στο κατάλληλο σημείο πληροφόρησης, διευκολύνει την υποβολή και διαχείριση αιτημάτων καθημερινότητας και είναι πλήρως προσβάσιμη από υπολογιστές, tablets και κινητά τηλέφωνα». Ο κ. Βασιλόπουλος πρόσθεσε ότι: «το επόμενο διάστημα το chatbot θα ενισχυθεί με δυνατότητες φωνητικών εντολών και ηχητικών απαντήσεων, αναβαθμίζοντας περαιτέρω την εμπειρία εξυπηρέτησης».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *