Tuesday , 16 April 2024

Δήμος Καλαμαριάς: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από την ΠΚΜ για τη ριζική ανάπλαση του Πάρκου Πασαλίδη

«Πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση του έργου της ριζικής ανάπλασης του Πάρκου Πασαλίδη, που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής, πήρε ο Δήμος Καλαμαριάς, από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέειας Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την κατάθεση του σχετικού αιτήματος  στην πρόσκληση «Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης”.

Μετά τη θετική εξέλιξη  της έγκρισης χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση του έργου «Ανακατασκευής  του πάρκου Πασαλίδη», δρομολογούνται μέσα στο επόμενο διάστημα σειρά από δράσεις και παρεμβάσεις οι οποίες  θα αλλάξουν ριζικά την όψη του πάρκου Πασαλίδη με στόχο να γίνει ελκυστικό και φιλόξενο για όλους τους πολίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πάρκο Πασαλίδη είναι ένας από τους σημαντικότερους χώρους πρασίνου και αναψυχής της ευρύτερης περιοχής, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις ανάγκες, μιας από τις πλέον πυκνοδομημένες περιοχές της Καλαμαριάς.

Ο νέος σχεδιασμός του Πάρκου αφορά σε ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό χώρο πρασίνου σε αστικό ιστό, εμβαδού 1.714 τ.μ. και  περιλαμβάνει:

α) τον εκσυγχρονισμό της παιδικής χαράς με σύγχρονο εξοπλισμό ώστε να προσελκύσει χρήστες όλων των ηλικιών και να ικανοποιεί όλες τις συνθήκες ασφαλείας.

β) τη διασφάλιση της προσβασιμότητας σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως κινητικών προβλημάτων, με την κατάργηση των ήδη υπαρχόντων σκαλοπατιών, την αποφυγή των μεγάλων υψομετρικών διαφορών και τη δημιουργία ραμπών, εκεί όπου κρίνεται απαραίτητο.

γ) την περίφραξη του χώρου και τη δημιουργία μόνο δύο εισόδων επί του  πεζόδρομου ώστε να αποφευχθεί πιθανή ανεξέλικτη έξοδος νηπίων σε δρόμους που κυκλοφορούν αυτοκίνητα.

δ) τη μείωση των σκληρών επιφανειών, ώστε να εμπλουτίζεται από τα όμβρια ύδατα ο υδροφόρος ορίζοντας και να μειωθούν τα πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή.

Δήλωση Δημάρχου Καλαμαριάς

«Σχεδιάσαμε την ανάπλαση του Πάρκου,  ένα έργο ύψους 613.609,44 ευρώ  και την καταθέσαμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  για χρηματοδότηση. Μετά την έγκριση της χρηματοδότησης που επισφραγίστηκε, ευχαριστούμε την Περιφέρεια για την πάντα καλή συνεργασία και προχωράμε στην επιτάχυνση των ρυθμών υλοποίησης του έργου. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε τον χώρο πλήρως, να τον καταστήσουμε  σημαντικό πυρήνα πρασίνου και αναψυχής,  ασφαλή για παιδιά και ενήλικες και με αναπτυξιακό πρόσημο προς όφελος των πολιτών, που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *