Wednesday , 24 April 2024

Δείτε ποιες επιχειρήσεις απαλλάσσονται από την προκαταβολή φόρου εισοδήματος

Του Γ. Κατσιάνη

Σε εφαρμογή τίθεται από τη Δευτέρα 10 Αυγούστου η μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος για χιλιάδες επιχειρήσεις που κατέγραψαν μείωση του τζίρου τους, το πρώτο εξάμηνο του 2020, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σύμφωνα με την απόφαση Α 1186/2020 του υπουργείου Οικονομικών, το ποσοστό της μείωσης κυμαίνεται μεταξύ 30%-70% και φτάνει μέχρι και στο μηδενισμό της προκαταβολής φόρου, στην περίπτωση όπου το ποσοστό της μείωσης του τζίρου ξεπερνά το 35%.

Επιπλέον, η προκαταβολή του φόρου εισοδήματος μηδενίζεται για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους των αεροπορικών ή ακτοπλοϊκών μεταφορών. «Μηδενίζουμε την προκαταβολή φόρου για τις εποχικές επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν πάνω από το 50% του ετήσιου τζίρου τους, το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου του 2019, ένα μέτρο που στοχεύει στην ανακούφιση κυρίως των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού», σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.                                                    

 Έτσι, οι επιχειρήσεις που δικαιούνται μείωση της προκαταβολής φόρου και έχουν υποβάλλει ήδη φορολογική δήλωση εισοδήματος για το 2019, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τροποποιητική δήλωση μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2020.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *