Saturday , 20 April 2024

Δείτε ποιες επιχειρήσεις που δεν απασχολούν εργαζόμενο μπορούν να λάβουν επιστρεπτέα προκαταβολή

Προθεσμία μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου έχουν όσες επιχειρήσεις θέλουν να ενταχθούν στον τρίτο γύρο του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Για πρώτη φορά, στην επιστρεπτέα προκαταβολή εντάσσονται ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους, εφόσον διαθέτουν φορολογική ταμειακή μηχανή.

Ειδικότερα, δίνεται η δυνατότητα της συμμετοχής στο πρόγραμμα σε μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις υποκείμενες σε ΦΠΑ, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και λειτουργούν νομίμως, ανεξαρτήτως Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας (ΚΑΔ).

Επίσης, επιστρεπτέα προκαταβολή μπορούν να λάβουν ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς φορολογική ταμειακή μηχανή που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο ή σε τομείς με έντονη εποχικότητα, οι οποίοι δέχθηκαν σημαντικό πλήγμα εξαιτίας της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού κατά του μήνες Μάρτιο έως και Αύγουστο καθώς και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς φορολογική ταμειακή μηχανή, οι οποίες έχουν την έδρα τους σε περιοχές της Εύβοιας που τον περασμένο μήνα επλήγησαν από τη φυσική καταστροφή, ανεξαρτήτως κλάδου.

Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *