Friday , 19 April 2024

Δείτε ποιοι εκλέγονται στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης

Η επικράτηση της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα των εκλογών στην Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, με καταμετρημένο το 98% των εκλογικών τμημάτων, στην Α΄ Θεσσαλονίκης, η ΝΔ (35,53%) εκλέγει επτά βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ (31,28%) πέντε βουλευτές και από ένα βουλευτή το ΚΙΝ.ΑΛ (6,06%), η Ελληνική Λύση (5,37%), το ΚΚΕ (5,3%) και η ΜέΡΑ 25(4,76%).

Α΄ Θεσσαλονίκης

Από η ΝΔ, εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, το «εισιτήριο» για τη Βουλή εξασφαλίζουν οι Κώστας Γκιουλέκας, Έλενα Ράπτη, Σταύρος Καλαφάτης, Στράτος Σιμόπουλος, Άννα Ευθυμίου και Δημήτρης Κούβελας.

Από το ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγονται οι Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Αμανατίδης, Χρήστος Γιαννούλης, Κωνσταντίνος Ζουράρης ενώ «μάχη» για την Πέμπτη έδρα δίνουν οι Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

Στο ΚΙΝ.ΑΛ, βουλευτής εκλέγεται ο Χάρης Καστανίδης, στην Ελληνική Λύση ο Κυριάκος Βελόπουλος, από το ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και από την ΜέΡΑ 25 ο Γιάνης Βαρουφάκης.   

Β΄ Θεσσαλονίκης

Όσον αφορά τη Β΄ Θεσσαλονίκης, με καταμετρημένο το 98% των εκλογικών τμημάτων, η ΝΔ (42,98%) εκλέγει τρεις βουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ (25,12%) δύο βουλευτές και από ένα βουλευτή το ΚΙΝ.ΑΛ (6,68%), η Ελληνική Λύση (5,58%), το ΚΚΕ (4,62%) και η ΜέΡΑ 25(4,06%).

Από η ΝΔ, εκλέγονται οι Θεόδωρος Καράογλου, Σάββας Αναστασιάδης και Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Από το ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγονται οι Σωκράτης Φάμελλος και Δώρα Αυγέρη.

Στο ΚΙΝ.ΑΛ, βουλευτής εκλέγεται ο Γιώργος Αρβανιτίδης, στην Ελληνική Λύση ο Κωνσταντίνος Χήτας, από το ΚΚΕ, ο Λεωνίδας Στολτίδης και από την ΜέΡΑ 25 η Κωνσταντίνα Αδάμου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *