Thursday , 28 March 2024

Δείτε ποιοι εποχικά εργαζόμενοι θα λάβουν 800 ευρώ

Έκτακτο μηνιαίο επίδομα 400 ευρώ σε εποχικά εργαζόμενους του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου θα καταβάλλει ο ΟΑΕΔ για το πρώτο δίμηνο του 2021.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 10 της τροπολογίας που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών για το νέο μισθολόγιο της ΑΑΔΕ, δικαιούχοι είναι όσοι απασχολήθηκαν το 2019, με πλήρη ή μερική απασχόληση, χωρίς να υπάρχει υποχρέωση επαναπρόσληψης, το 2020 και έλαβαν τακτική επιδότηση ανεργίας, διάρκειας τριών μηνών και πέντε ημερών, το διάστημα Σεπτεμβρίου 2019-Φεβρουαρίου 2020 ή η διάρκεια της επιμηκύνθηκε κατά έναν μήνα το ίδιο χρονικό διάστημα.

Επίσης, δικαίωμα είσπραξης του έκτακτου επιδόματος έχουν όσοι δεν είναι δικαιούχοι και δεν έλαβαν, δεν λαμβάνουν ή δεν θα λάβουν τακτική επιδότηση ανεργίας το διάστημα Σεπτεμβρίου 2020-Φεβρουαρίου 2021, όσοι δεν έλαβαν, δεν λαμβάνουν ή δεν θα λάβουν το επίδομα μακροχρονίως ανέργων για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2021 και όσοι δεν έλαβαν ή δεν θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού.

Να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του  ΟΑΕΔ ενώ το ποσό που θα λάβουν είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *