Wednesday , 24 April 2024

Δείτε ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν ετήσια αύξηση 2.350 ευρώ(!) από τον Ιούνιο

Ποδαρικό με γεμάτες…τσέπες θα κάνει ο Ιούνιος σε 250.000 συνταξιούχους, λόγω αύξησης ως και 48% στις επικουρικές.

Ειδικότερα, οι συνταξιούχοι που θα λάβουν μηνιαία αύξηση ως και 196 ευρώ είναι όσοι έχασαν μέρος της σύνταξής τους με το νόμο Κατρούγκαλου, λόγω επανυπολογισμού των επικουρικών, το σύνολο της οποίας (μαζί με την κύρια) υπερέβαινε τα 1.300 ευρώ.

«Τα αναδρομικά αυτών των αυξήσεων που προέκυψαν από την 1 Οκτωβρίου 2019, όταν αποφασίστηκε από το ΣτΕ η αντισυνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου, θα καταβληθούν με εφάπαξ πληρωμή το συντομότερο δυνατόν και σίγουρα, μέχρι τον Οκτώβριο του 2020», τονίζεται μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.  

Ποιοι κερδίζουν

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι (100- 196 ευρώ) είναι οι μισθωτοί του πρώην ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ, οι τραπεζοϋπάλληλοι, οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων (τέως ΟΑΕΕ), οι ναυτιλιακοί και τουριστικοί πράκτορες (τέως ΚΕΑΝ), οι εμποροϋπάλληλοι, οι δικηγόροι και οι εργαζόμενοι σε γεωργικούς συνεταιρισμούς.                                      

Εξάλλου, αύξηση ως και 50 ευρώ στις επικουρικές συντάξεις θα λάβουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, οι μηχανικοί, οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και οι τεχνικοί Τύπου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *