Friday , 29 March 2024

Δείτε ποιος δήμος πληρώνει 320.000 ευρώ(!) για ναυαγοσώστες

Του Γ. Κατσιάνη

Οικονομική “ασφυξία” στους δήμους που διαθέτουν παραλίες προκαλεί το Προεδρικό Διάταγμα (ΠΔ) 31/2018, το οποίο καθιστά υποχρεωτική την πρόσληψη προσωπικού για τη ναυαγοσωστική κάλυψη.

Όπως αποκάλυψε στο thesseconomy.gr ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης, το κόστος για τα οικονομικά του δήμου είναι δυσθεώρητο.

“Ξαφνικά από ένα ναυαγοσώστη που είχαμε, ο δήμος υποχρεούται να διαθέτει πλέον 11 ναυαγοσώστες(!), ανεβάζοντας το κόστος της απασχόλησης στις 320.000 ευρώ σε ένα δήμο που εισπράττει από ΣΑΤΑ μόλις 500.000 ευρώ”, δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης.

Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής τακτικής συνεδρίασης της ΚΕΔΕ, με τους δημάρχους να σημειώνουν ότι με τις τροποποιήσεις που γίνονται στο ισχύον ΠΔ, αυξάνει το κόστος για τους δήμους από τα 10 εκ. ευρώ, στα 19,5 εκ. ευρώ!

Το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ αποφάσισε, ομόφωνα, να ζητήσει συνάντηση με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να ξεκαθαριστεί το “ποιος εισπράττει και ποιος πληρώνει” ώστε να βρεθεί τρόπος κάλυψης αυτών των δαπανών από τους δήμους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *