Friday , 19 April 2024

Δείτε ποιος είναι ο μοναδικός δήμος που δίνει επίδομα 534 ευρώ σε πληττόμενους πολίτες από την πανδημία

Του Γ. Κατσιάνη

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η πρωτοβουλία του δήμου Κω να χορηγήσει εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε δημότες που επλήγησαν από την πανδημία.

Ειδικότερα, το επίδομα ανέρχεται σε 534 ευρώ ανά άτομο και απευθύνεται κυρίως σε πολίτες που απασχολούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις και στον αγροτικό τομέα.

Δικαιούχοι του επιδόματος είναι όσοι δεν έχουν λάβει αποζημίωση ειδικού σκοπού και επίδομα ανεργίας ενώ στην περίπτωση που κάποιος είναι αγρότης, θα πρέπει να έχει μειωμένο τζίρο τουλάχιστον 20% το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 και να μην έχει πάρει επιστρεπτέα προκαταβολή 4 .

Όσον αφορά τα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων, το ετήσιο καθαρό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 10.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος ενώ η φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να ξεπερνά τα 150.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων για την καταβολή του επιδόματος λήγει αύριο, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *