Friday , 29 March 2024

Δείτε ποιους αφορούν πέντε νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ

Πέντε προγράμματα επιστρατεύει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στη «μάχη» κατά της ανεργίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα προγράμματα του ΟΑΕΔ απευθύνονται σε 24.000 ανέργους, άνεργους πτυχιούχους και νέους πτυχιούχους.

Το πρώτο πρόγραμμα αφορά νέους έως 29 ετών και έχει ως στόχο την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Οι ωφελούμενοι θα είναι 5.000 άνεργοι, με τον ΟΑΕΔ να χρηματοδοτεί 2.500 επιχειρηματικά σχέδια. Το ποσό της ενίσχυσης, μπορεί να φτάσει έως και τα 18.000 ευρώ.

Το δεύτερο πρόγραμμα θα αφορά 3.000 άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα, ηλικίας 22-29 ετών και η απασχόληση θα γίνει σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.

Το τρίτο πρόγραμμα έχει ως στόχο του την κατάρτιση και πιστοποίηση 3.000 ανέργων θεωρητικών σπουδών σε κλάδους αιχμής. Η δράση απευθύνεται σε ανέργους έως 29 ετών ενώ προβλέπονται διάφοροι τομείς δραστηριοποίησης.

Το τέταρτο πρόγραμμα επιδιώκει την επαγγελματική ενδυνάμωση 10.000 ανέργων, ηλικίας 18–29 ετών. Αυτό θα γίνει μέσω της διασύνδεσης κρίσιμων τομέων της οικονομίας, όπως είναι ο τουρισμός με την αγροδιατροφή.

Τέλος, το πέμπτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά νέους ηλικίας 24-29 ετών, πτυχιούχους θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 40,2 εκατ. ευρώ και θα αφορά 3.000 θέσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *